Németh Szilárd: az ellenzék kommunista, a sajtójuk propaganda

mélymagyargecik_voroscsillagos

A „provokáció” után új kedvenc szava van Németh Szilárdnak: a „kommunista”. Persze Soros és Simicska sem tűntek el szegényes repertoárjából, hiszen az ő nevüket is képes előhúzni a legváratlanabb pillanatokban, akár indokolatlanul is, de újabban a gyilkos ideológia analógiája tetszett meg neki nagyon az ellenzékkel kapcsolatban. Olyannyira, hogy immár az is kommunista, akit zavar, hogy kétmilliárdot kap a lakására bejegyzett alapítvány.

Kezdem azt hinni, hogy Németh Szilárd egy olyan lény, aki azért lett ekkora termetű, mert évekkel ezelőtt - talán, mikor a szabad madaras zászlót narancsosra cserélte - megszívta magát giga mennyiségű, tömény ostobasággal vegyített Fidesz-propagandacuccal, majd egy motoros funkció egyszer csak beindította nála a mantrát, s azóta kontrollálatlanul löki az éterbe a bullshitet.

A Fidesz nevű állampárt mintakádere most épp azokat tartja kommunistának, akik kíváncsiak lennének rá, hogy a Csepeli Birkózó Akadémia létesítésére szánt, állami kétmilliárd forintot miért nem a sportszövetség kapta ahelyett, hogy Szilárd lakására bejegyzett alapítványa számláján landolt. A rezsibiztos másokat nagyon szeret felszólítani arra, hogy álljanak ki és valljanak színt az általa korrupciógyanúsnak vélt ügyben, ő azonban nem tartja fontosnak, hogy válaszoljon, ha hasonló témában kérdeznek tőle. Főleg akkor, ha ilyen meglehetősen jelentéktelen tételről van szó, mint kétmilliárd forintnyi közpénz.

A sajtóban nem reagált, inkább a Facebook-oldalán idézett Szolzsenyicintől – bár az orosz író valójában soha nem írt ilyet - a következő körítéssel:

„Milyen mély, elgondolkodtató, filozofikus, de nagyon is hétköznapi tapasztalaton alapuló megállapítás. Legutóbbi példának éppen elég, ha csak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli csarnoka körüli irigység-, hazugság- és gyűlöletáradatot nézzük.”

Tehát, akkor még egyszer: ezek szerint a volt SZDSZ-es rezsiharcos kommunistának gondol mindenkit, aki nem érez magáénak egy olyan mondatot, amiben egy közpénzből létrejövő intézmény és Németh Szilárd neve egyszerre szerepel. "Vörös Csepel” szülötte szemmel láthatóan nem hisz az olyan maradi és jogállamra jellemző eljárásban, amikor a választópolgárok az adóforintjaik elköltésének mikéntjéről érdeklődnek egy politikusnál.

Az egy dolog, hogy Rezsiszilárd mesterkáderi képességei révén minden egyes hírt át tud úgy konvertálni, hogy valahogyan szóba hozható legyen általa Soros és Simicska, mostanában egy kis kommunistázást is be tud csempészni bárhova, szövegkörnyezettől függetlenül.

A múlt hét derekán például egy kispesti lakossági fórumon jelentette ki a következőt: Brüsszel a Kommunista kiáltvány alapján jött létre.

Pénteken Bayer Zsolt Mélymagyar című, „nempropagandista” műsorában pörgött rá a témára, és arról értekezett percekig, hogy a kommunista ellenzék hogy veszi a bátorságot, hogy velük kapcsolatban korrupciót kiáltson. Ráadásul, miután megtudtuk, hogy kik is az igazi kommunisták, még egy további tanulsággal lehettünk gazdagabbak: a Fidesz-médiumok nem propagandisták, de bezzeg az ellenzéki portálok! Azok előtt még maga Rákosi Mátyás is fejet hajtott volna.

„A 444.hu, a hvg.hu és még sorolhatnánk ezeket a nagyszerű portálokat, gyakorlatilag ők nem újságírókat használnak, hanem vadászokat, meg ügynököket. Nekik az a lényeg, hogy minél nagyobb botrányt keltsenek a kormány körül.”

Igen. Tényleg ezt mondta. És nem az Origóról, a Lokálról vagy a 888.hu-ról.

Nagyon várjuk már, hogy kiürüljön az a cucc, amivel Ratkó Szilárd annak idején felpumpálhatta magát, mert az még így elosztva is durván kondicionálja az őt hallgatni kényszerülő, épeszű ember idegrendszerét (is). A baj az, hogy ha egy ilyen, politikai rendszereken átívelő karriert nézünk, nagyon sok nívós, szakmai gondolat bújhat még meg betonbiztos érvrendszerre épült alapokon Szilárd erkölcsös lényében. Már csak azért is, mert a jó káder egy erős egypártrendszer nélkülözhetetlen alappillére.

De nézzük a jó oldalát: a Németh Szilárd-i nehéztüzér karakter egyszer simán lehet majd pszichiátriai tanulmányeset.