Uniós forrásból épített magának házat a polgármester felesége?

Uniós forrásból épített magának házat a polgármester felesége?

Úgy tűnik, Edelény terepülés polgármesterének felesége szörpházra kapott uniós forrást, de családi ház lett belőle.

Uniós forrásból épített házat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényhez tartozó szőlőhegyen a település polgármesterének, Molnár Oszkárnak a felesége. Az épületre fordított összeget a pályázat szerint szörpház megépítésére nyerte el 2013-ban. A 25,7 millió forintot a Darányi Ignác-terv keretében használták fel - írja az mno.hu.

A Magyar Nemzet ellátogatott a településre, hogy megnézzék, Molnárné Kristóf Adrienn - aki vállalta, hogy egyéni vállalkozóként öt éven át fenntarthatóan üzemelteti a szörpfőzdét - valóban úgy használja-e az ingatlant, ahogy kell. A lap munkatársai szomorú tapasztalattal gazdagodtak: az épületet hétvégi, illetve családi házként funkcionál.

Szörp vagy lekvár főzésére alkalmas, nagy méretű főzőalkalmatosságok a ház belátható környezetében nem voltak, az épület inkább hatott szép családi házként – erre utalnak az otthagyott gyerekjátékok –, mint autentikus szörp- és lekvárfőző manufaktúraként - írja a lap.

Februárban az derült ki, hogy az izsáki polgármester, Mondok József 35 millió forintnyi EU támogatásból épített magának vadászházat. A jelek szerint nagyon jól tolják a melót a vidéki vezetők, hiszen ők Brüsszel megállítása helyett inkább saját életkörülményeiken javítanak egy keveset az onnan érkező pénzből.