Orbán Viktor: Több millió bevándorlót igényel a magyar gazdaság

Orbán Viktor: Több millió bevándorlót igényel a magyar gazdaság
Fotó: zsurpubi.hu

A nagy szabadságharcos, Brüsszelt megállító, Soros-ösztöndíjból "sorosozóvá" felfejlődő Orbán Viktor 2001-ben még több millió bevándorló befogadásától várta a hazai gazdasági növekedés fenntartását. A Népszava ma felelevenítette az erről szóló, 16 évvel ezelőtti cikkét.

A lap korabeli tudósítása arról értekezik, hogy a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ebédjén felmerült kormányzati szándék nem új keletű. Az elmúlt években a népességfogyás megállításával kapcsolatban merült fel a bevándorlók befogadásának szükségessége.

"Egyebek mellett ez a lehetséges megoldás is szerepel abban a tanulmányban, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatócsoportja készített a kormány felkérésére. Többeket meghökkentett ez a javaslat, azonban számos szakember - így dr. Józan Péter. a KSH statisztikai főtanácsadója - akkor úgy nyilatkozott, hogy ha nem szánjuk rá magunkat erre a lépésre, akkor a hazai és ENSZ-számítások szerint 2050-re körülbelül 8 millió magyart számlálhatunk" - írta a lap napra pontosan 16 évvel ezelőtt.

gazdasági helyzet és a demográfiai mutatók azóta sem javultak, így felmerül a kérdés, mi változott Orbán Viktor elméjében?

Forrás: nepszava.hu
Forrás: nepszava.hu