Farkas Flórit nem hagyja veszni, vajon Győzikén is segít Orbán Viktor?

Zsák a foltját - szól a mondás. Friss a hír: Gáspár Győző, alias Győzike – bár állítása szerint ilyet még soha nem csinált -, most Orbán Viktorhoz, Áder Jánoshoz, Polt Péterhez, Trócsányi Lászlóhoz fordult segítségért, levélben.

A showman kétségbeesve nyilatkozott a Blikknek az ügyről, mely szerint a NAV sikkasztással és költségvetési csalással vádolja őt, hónapok óta nyomoznak, vittek is el tőle autót és készpénzt, júniusban majdnem 200 milliót a széfből. Az nem derült ki, hogy ekkora összeg hogyan került egyáltalán a széfjébe. Korábban is kutakodtak kommandósok Győzike házában, mert a gyanú szerint közel ötvenmillió forintot vett fel egy román cég számlájáról, ám nem adózott utána.

A videó tanúsága szerint Gáspár Győző és felesége úgy döntöttek, nem fordulnak ügyvédhez, ehelyett szívhez szóló levelet írtak a miniszterelnöknek. A házaspár attól tart, lelövik Győzikét.

A showman szerint az a baj, hogy a nyomozóhatóság csak jött, nyomozott, foglalt és vitt. Hát nem ez a NAV dolga? Gáspár Győző egyébként azt sem értette, miért fegyvert és kábítószert kerestek nála.

Szerelem a TEK árnyékában

Kiderült az is, hogy Győzike és felesége a TEK-nek köszönhetik, hogy újra fellobbant a szerelmük. Gáspár korábban a 24.hu-nak panaszkodott arról, hogy ami vele történik, nem más, mint karaktergyilkosság.

„Szégyen-gyalázat, hogy így próbálják megsérteni és sárba tiporni nevemet. Az igazság győzni fog! Én és családom visszautasítom a vádakat, és követelem a helyreigazítást nyilvánosan! Kérni fogom az igazságszolgáltatást, hogy vizsgálja felül, hogy jogszerű volt-e ez az eljárás velem szemben.”

Karaktergyilkosság ide vagy oda, Győzike és a NAV kapcsolata nem friss, a showman már 2011-ben is szerepelt az adósok listáján, a hatóság pedig már 2015-ben is kutakodott Gáspárék könyvelőinél, hogy ellenőrizze a Gáspár egykori cégeit. Mivel nem találtak semmit, Győzike úgy gondolta (miből gondolta – a szerk.), hogy előbb-utóbb ismét sorra kerülnek. Ezt sem tűrte szó nélkül – igaz most a videóban azt mondta, még nem csinált ilyet -, levelet írt az ombudsmannak, amelyben azt is kifejtette, hogy az őt pocskondiázó, névtelen bejelentéssel ellentétben nem áll 20 luxusautó a garázsában, csupán öt - Lamborghini, Ferrari, Bentley, Maserati és Porsche.

Gáspár Győző jómódját csak csodálhattuk a képernyőn és az újságok címlapjain, gondolkozva azon, hogy tudnánk mi is majdnem nulla munkával megteremteni ezeket a feltételeket. Korábban ugyan a Romantic együttes tagja volt, és a kereskedelmi csatornákon is feltűnt néha, azonban ezekből a szereplésekből senki nem tudna felépíteni egy palotát, senki nem tudna luxuskocsikkal járni és senki nem tudná a gyerekét külföldön taníttatni. Ha firtatták Gáspárék fényűző életét, a konkrét válasz valahogy mindig elmaradt.

Győzikével kapcsolatban már számos vállalkozás felmerült. Amikor „kitaszította” a média, azt mondta, koporsóbizniszbe kezdett, Bea asszony pedig sminkes lett és esküvői tortákat süt. 2008-ban az államtól kapott 22 millió forintot, hogy elkészítse a "Roma Rómeó, avagy a cigányok visszavágnak" című nagyjátékfilmet, amelyet ő saját maga rendezett volna meg. A mű azóta is készül. Akkor az egyik napilap azzal vádolta, hogy eltüntette a pénzt. Győzike így reagált a rágalomra:

„Ez a pénz bankban van, és kamatozik. Elszomorít, hogy egyesek azt hiszik, eltüntettem, de már megszoktam, hogy rendszeresen támadnak. Nem hagyom, hogy bepiszkítsák a nevem. Amikor hazajöttem a dzsungelből, a Celeb vagyok forgatásáról, akkor valóban megkapta az alapítványunk a 22 millió forintot, hogy leforgassuk belőle a Roma Rómeó című filmet. Azóta azonban annyit dolgozom, hogy nincs időm sem ezzel, sem a médiával foglalkozni. Márpedig, ha ehhez a filmhez a nevemet adom, akkor szeretném végig felügyelni, figyelemmel kísérni a munkát. De most csak a koporsóbizniszre összpontosítok. Anyagi gondjaim vannak, de ehhez a pénzhez nem nyúlhatok, nem veszem el. Ha továbbra sem lesz időm a film előkészítésével foglalkozni, akkor az alapítványunkkal szétosztjuk a pénzt ösztöndíjként cigánygyerekek között, vagy odaajándékozom egy kórháznak..."

Nagyon ismerős ez a forgatókönyv. Valakit pénzek eltüntetésével vádolnak, ő persze tagad, és mindig megússza. Olyannyira, hogy még szerződést is köthet a kormánnyal. Ha Farkas Flórián és Orbán Viktor megrendíthetetlen szövetségét vesszük alapul, akkor Győzike most nagyon jó helyen kopogtat.