Orbán izgalomba jöhet: Az NB1 ászai kilépnek Európába! 

Orbán izgalomba jöhet: Az NB1 ászai kilépnek Európába! 

Tegnap délután Nyonban sorsolták a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőinek párharcait. A magyar csapatok izraeli, máltai, illetve lett együttesek ellen veszik fel a harcot – reményeink szerint nagyobb sikerrel, mint azt az elmúlt években tették.

Néhány évvel ezelőtt még örömmel dörzsöltük volna a tenyerünket a fentiek tudatában, megállapítva, hogy kedvenceink jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Azóta azonban több kijózanító leégés szenvedő alanyai voltunk a nemzetközi porondon, ennek köszönhetően könnyen lehet, hogy manapság már egy nem túl erős, korábban általunk is lesajnált bajnokságból érkező csapat képviselője a sorsolás alatt összekulcsolt kezekkel szurkol azért, hogy stadionország valamelyik csapatával hozza össze Fortuna. 

A Bajnokok Ligájában a 24 évnyi szünet után magyar bajnoki címet szerző Honvéd próbálja meg a lehetetlent, vagyis a csoportba kerülést. A kispestiek az izraeli bajnokcsapattal, a Korhut Mihályt is a soraiban tudó Hapoel Beer-Seva együttesével mérik össze erejüket.

A párharc első mérkőzéseit július 11–12-én, a visszavágót 18–19-én rendezik meg.

Az Európa Liga selejtezőiben induló Videoton a máltai Balzan, a Vasas az izraeli Beitar Jeruzsálem, a Ferencváros pedig a lett Jelgava ellen küzd a továbbjutásért.

Az első mérkőzéseket június 29-én, a visszavágókat július 6-án rendezik meg.

Orbán több alkalommal - legutóbb a magyar válogatott Andorra elleni bukását megelőzően - beszélt arról, milyen jól működik az akadémiai rendszer, és hogy mennyire értik a dolgukat, ezért szerinte nem is kérdés, hogy a magyar foci hamarosan világszínvonalú lesz.

Afelől nincs kétségem, hogy esetében már túl messzire gurult a labda: zavarodott téveszméi a felcsúti Berlusconit már olyan mély illúzióerdőbe kergették, ahonnan nincs visszaút. Ugyanis személy szerint én nem gondolom, hogy a focit illetően Orbán - a legtöbb esetben - a szó szoros értelmében hazudna. Könnyen lehet, hogy ő elhiszi azokat az ordító sületlenségeket, amiket mond. Egyszerűen elmerült a stadionokban, nem lát át a személyes hóbortjára költött százmilliárdokon, vagy a felcsúti páholyon, ahonnan királyként szotyizva tekint le egy egész országra, hogy aztán - talán a sótól irritált - szája szélét elégedetten nyaldosva vigyorogjon az arcunkba.

A pofonoktól egyre reálisabban ítélő magyar közvélemény viszont már egy olyan tisztásra lett taszítva az évek során, ahonnan a napnál is világosabban látszik a kegyetlen és szomorú valóság.

Szavazz te is, hány klubcsapatunk jut tovább az első akadályon?

Hány klubcsapatunk jut tovább az első körön?
A magyar foci világszínvonalú: Mindegyik
Egyik sem, jó nekik az NB1. Európához túl gyengék
Csak egy csapatunk jut tovább
Több stadiont
Két együttesünk is leküzdi ellenfelét
Három a magyar igazság
SurveyMaker