Orbántól még Trump is elhatárolódik

Orbántól még Trump is elhatárolódik

Mint ismeretes, Áder „bábelnök” János múlt héten aláírta a civiltörvényt, ugyanis nem talált semmilyen törvényi aggályt, amely a törvény kihirdetésének akadálya lehetett volna. Nem így látja azonban a néhány hónapja még a fideszes szavazók körében megváltóként üdvözölt Trump-adminisztráció.

Washington szerint, amennyiben a civiltörvény hatályba lép, úgy Magyarország újabb lépéssel távolodik az EU és a NATO értékeitől. A „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvény betartatásával feltételezhetően lesznek problémák, ugyanis már több szervezet jelezte, hogy polgári engedetlenség formájában szabotálni fogják a jogszabály végrehajtását.

Úgy tűnik, a civiltörvény kis lépés az emberiség számára, de nagy lépés nekünk az elszigetelődés irányába, a diktatúra felé vezető úton. Érdekes kérdés, vajon az Amerikai Egyesült Államok azon lépéseit, amelyek egyértelműen jelezték, hogy Orbánék rajongása Trump felé egyoldalú, hogyan kommunikálja majd a magyar külügy és az amerikai elnököt eddig félistenként ajnározó Fidesz-szavazók.