Hétmilliárdot költ autókra a Külügyminisztérium

Hétmilliárdot költ autókra a Külügyminisztérium
A kép illusztráció

A Magyar Nemzet vette észre a Közbeszerzési Értesítőben, hogy három szerződési tételben, összesen 7,2 milliárd forintnyi nettó értékben rendelt új szolgálati autókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Az egyenként 2,4 milliárdos beszerzéseket (vélhetőleg beszállítóként) a Pappas Auto Magyarország Kft., illetve a Mercedes-Benzeket is gyártó Daimler AG nyerte - írja az mno.hu.

A járművek közül legalább negyvenöt darabot az Európai Unió területén kívül használnak majd a magyar diplomaták, a kocsik egy része pedig 8., illetve 7. kategóriás protokoll jármű lesz, amelyet védett személyek szállításakor szoktak alkalmazni.

Örüljünk, hogy a hazánkért munkálkodó szakemberek maximális biztonságban lesznek! És ha már kocsikázás: Miközben diplomatáink 7 milliárdért autókáznak, Kisvárdán újabb huszonkét utcában tette fizetőssé a parkolást az önkormányzat június elsejétől. Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában mindenkinek perkálni kell, kivéve az önkormányzati képviselőknek és családtagjaiknak. Ők ráadásul az ingyen parkolás mellett további kedvezményeket is kaptak: ingyenesen használhatják az önkormányzati tulajdonú szolgáltató intézményeket, így például a strandot is.

Láthatjuk, hogy a kormánypártok a problémamegoldás és a fontossági sorrend meghatározásának tekintetében mindig profin működnek.