Ti akarjátok megállítani Brüsszelt? Belőle éltek!

Ti akarjátok megállítani Brüsszelt? Belőle éltek!
Orbán és L. Simon László - Brüsszel jól fizet
Fotó: zsurpubi.hu

A Magyar Nemzet információkat közölt arról, hogy a fideszes politikusok és köreik több tízmilliós támogatási összegeket kaptak a plakátokon és üres szólamokban támadott Brüsszeltől. A Brüsszel-ellenes, habonyárpis kommunikációs fogás lényege, hogy a menekültek felszívódása után, Brüsszelt tolták a magyar választópolgárok arcába. Ez az egybites választók egy részénél persze el is érte a kívánt hatást, de azért biztos, ami biztos, megfűszerezték egy kis Sorossal, mert Brüsszel nem volt eléggé gyűlölhető.

Mivel a magyar emberek majdnem 100%-a Európai Unió-párti, ezért a Brüsszel szót mantrázták, ugyanis az egybiteseknél ez nem jelent egyet az Unióval. Így ez lett az elsődleges propaganda-csomópont, amivel egyrészt félelmet próbáltak generálni a már bezsákolt választók és a bizonytalanok fejében, másrészt mindezzel kikerülték a pártfinanszírozás kérdését, hiszen a kormánypropaganda részeként ezt nem a Fidesznek kellett finanszíroznia, hanem a kormánynak, ami, ugye, teljesen „más”, hasonlóan a nemzeti konzultációs kampányokhoz - a CÖF közel félmilliárdos kampányáról már nem is beszélve.

Így, valljuk be, nem nehéz a plakátok kötelezően listaáron történő megvásárlásáért harcolni. Azért nem bánnám, ha egyszer az is nyilvánosságra kerülne, akár bírósági vádiratokból, hogy a több ezer milliárdos brüsszeli pénzekből mennyi pénzt nyúltak le a fideszes politikusok és családtagjaik. Állítsuk meg Brüsszelt? Gyerekek, a hülyék a másik oldalon vannak.