Orbán áll a szélsőségesek mögött?

Ugye emlékszünk arra, hogy a Fidesz hogyan „rasszistázta”, „antiszemitázta” a Jobbikot. Amikor a Jobbik Horthy-szobrot állíttatott és támadták, a kormány sunyított. A Fidesz-KDNP a Magyar Gárdát egyenesen be akarta tiltani, ehhez kitalálta az egyenruhás bűnözés fogalmát.

Penzszoro_Orban

Majd ahogy fordult a politika szele, úgy változott a Fidesz véleménye is. Azok, akik egykor az erkölcs élharcosaiként prédikáltak, most saját maguk adnak teret egy – saját bevallásuk szerint is – szélsőjobboldali szervezetnek. A Betyársereg, az Identitesz, valamint az Érpataki Modell Országos Hálózata új mozgalom megalapítására készül július 8-án Vecsésen, ahol „Pápai Joci és a buzipropaganda” ellen szerveznek tüntetést. A kormány egyik lakájmédiuma, a Magyar Idők legalizálva, komolyan véve terjedelmes, alákérdezős interjút közölt László Balázzsal, az Identitesz elnökével. A szerveződés itt lehetőséget kapott, hogy elmondja, hogyan találtak hárman egymásra, hogyan kerül össze egy „intellektuális” szervezet a Betyársereggel, milyen nézeteik vannak, ezt miért engedik meg magunknak stb.

Az interjúból kiderült: 

  • Egy új jobboldali ideológiát fognak adni ennek a mozgalomnak, mégpedig olyat, ahol pontosan lefektetett értékrendek irányítják a közösséget.
  • Magyarországon is van rengeteg no-go zóna: olyan cigánytelepek tömkelege, ahol ugyanazok a problémák tapasztalhatók, mint a klasszikus nyugat-európai no-go zónákban.
  • Nem lehet meghatározni, hogy valami ellen vannak. A saját önvédelmünkről van szó. És ha ebből indulunk ki, akkor könnyebben érthető a céljuk, ami a magyar megmaradás.
  • Az a dolguk, hogy az önvédelmet hirdessék. Hogy felélesszék a magyar emberekben az egészséges immunrendszert, életigenlést, ami a szükséges nulladik lépés ahhoz, hogy a „saját népközösségünk rendelkezzen biztos jövőképpel.”
  • Megindultak a Jobbikból is az emberek.
  • Ők sosem lesznek néppárt.
  • Teljesen egyetértenek a kormány civilellenes törvényével és rendkívül károsnak tartják Soros Györgyöt, a CEU-t pedig azonnal kitiltanák az országból.

Az alakuló szervezet egyébként teret kapott már a kormányhoz nagyon szorosan kötődő Echo TV-ben, Schmidt Mária Figyelőjében és a Magyar Hírlapban is.

Nem ők az egyetlenek. Budaházy György 2010 előtt valószínűleg abban bízott, ha jobboldali kormány kerül hatalomra, akkor megússza a börtönt. Néhány évet azonban lehúzott a rácsok mögött, tavaly 13 év fegyházra ítélték, most mégis házi őrizetben ül, ezt pedig meg is hálálja a Fidesznek. Például egy a 888-nak adott interjúban, amelyben elmondta, soha nem kormányzott senki eddig olyan jól, mint Orbán Viktor és abban sem biztos, hogy a Jobbik jobb lenne, mint a Fidesz. De ebben a beszédében is tesz egy szívességet a kormánynak. 

Már-már szokás, hogy a választások előtt mindig megjelennek olyan pártok, melyek szélsőségesebbek a szélsőségesnél is. 2013-2014-ben még a Magyar Hajnal Párt próbálta elszívni a szavazatokat a Jobbiktól. Kiábrándult jobbikosok pártot alapítottak, támogatást kaptak, majd Nemzeti Forradalmi Párt álnéven indultak a választásokon is.

Bertha Szilvia, a Jobbikból kilépve 2016-ban bejelentette, Értünk, Értetek Mozgalom néven szervezetet alapít és indul a 2018-as választásokon. Bertha egyébként szintén részt vett azon a civilellenes tüntetésen, amelyen Budaházy György beszédében nyomta a kormánypropagandát.

Ne legyenek kétségeink arról, hogy ki áll a szélsőjobboldali kamupártok mögött. Ahogy a Fidesz-KDNP-nek szüksége van a cigány szavazatokra, ugyanúgy szüksége van arra, hogy zavart keltsen és minél inkább megossza az ellenzéket. A szélsőjobboldali hívószavakkal csábítgatni próbáló szervezet egyértelműen rástartolt a Jobbikból kiábrándultakra, bizonytalankodókra, majd ha 2018-ban teljesítette „küldetését”, akkor eltűnik a süllyesztőben. Ahogy az összes többi eddig.