A köztévé már a saját fluffereinek sem tudja a nevét

A köztévé már a saját fluffereinek sem tudja a nevét
Fotó: Facebook/Jurák Kata

Az M1 minőségét kár elemezni, hiszen a Mariana-ároknál is mélyebbre kellene ásni a propaganda fecskendező csatorna színvonalának epicentrumához. De azért még így is megmosolyogtató, hogy a saját, kormányzati szócsőként funkcionáló biodíszleteiknek sem tudják a nevét.

Történt, hogy szerették volna behívni a köztévébe a "pesti srác" Jurák Katát, aki amellett, hogy non-stop kormánypropagandát tol a gondolatoktól mentes közegekbe, időnként tüntetőkkel való artikulálatlan üvöltözéssel és villantásokkal kikövezett csöcsmarketinggel igyekszik előrébb jutni a reprodukciós rangsorban.

A szereplés valamiért meghiúsult, de erről a műsorvezetőt vagy nem tájékoztatták, vagy szegénynek a vizuálisan felfogható tények (mint egy arc vagy a papírra vetett betűk halmaza) felismerésének képessége nem fejlődött ki. Szóval, mikor kezdődött volna a nyilvánvalóan roppant színvonalas, elemző, értékelő, kifejtő beszélgetés, tehetséges televíziós mesterünk a következőt mondta:

Vendégünk Jurák Kata, a Pesti Srácok újságírója. Jó estét Kata, szervusz!

Jurák Kata azonban nem Jurák Kata volt. Ez a Jurák Kata ugyanis valójában Füssy Angéla, aki  szintén a pestisracok.hu egyik szerzője, de nem a Jurák Kata-féle. Így történetünk főhősének villámcsapásként érkezhetett a "nemjurákkata" Angéla válasza, aki közölte: 

Füssy Angéla, Kata helyett. Ő jött volna, de volt egy csere. Ennyi történt.

Hupsz. Ez a ciki, nem a zokni-szandál. Na jó, az is az, de M1-es barátunk még tovább tudta fokozni a közjátékot egy végső tussal:

Ezt nem tudom honnan szedtem. A kollégák egy kicsit átvertek, elnézést Angéla. Ráadásul azért is zavar az ügy, mert nagyon régóta ismerjük egymást. De hát, benne van ez az automatizmus.

Régóta megvan az ismeretség, de van, akinek ez másfél méterről sem tűnik fel. Ez már csak azért is roppant kínos, mert a kormánypárti közszereplő-tenyészet meglehetősen belterjes. Bár lehet, hogy pont ezért rohadtul mindegy, hogy valaki Kata vagy épp Angéla, a funkció a lényeg...