Orbán az Oscar-gálán?

Orbán az Oscar-gálán?
Oscar-szobor
Fotó: bingoobox.com

Helyi idő szerint ma 17 óra 30 perckor kezdődik Los Angelesben a 89. Oscar-gála. A rendezvény nem mentes újabban a különböző politikai megnyilvánulásoktól sem, így kíváncsian várjuk, hogy a Trump-hisztéria után milyen érdekességeket tartalmaz majd az esemény.

Tavaly például népszerűvé vált a Twitteren az #OscarsSoWhite hashtag, mert négy színészi kategóriában sorozatban második éve csak fehérbőrű színészek voltak esélyesek.
 
A válasz.hu emlékeztetett rá, hogy a gálán nemcsak a színészektől, díjazottaktól várható közéleti vélemény, hanem a műsorvezetőtől is.
Idén Jimmy Kimmel amerikai komikus, showman kapta ezt a szerepet, s tőle nem áll távol a polgárpukkasztás. Kimmel néhány hete az ABC amerikai tévécsatorna egyik legnépszerűbb talkshow-jában Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker fura kézfogását mutatta be, majd hozzáfűzte: nem tudja, mit jelentett ez – talán azt, hogy össze fognak házasodni.
 
A  díjátadóról egyébként 2 óra 30 perckor élőben jelentkezik a Duna. Ha Orbán Viktorról szó esne az eseményen, azért számítunk némi cenzúrára.