TV2 mint templom? Na, ne már!

TV2 mint templom? Na, ne már!
Gönczi Gábor a "templomban"

„Valóban bizsergető volt! Aki szereti a hírműfajt, és szereti a szakmáját, az ide belépve egy templomban érzi magát" – mondta a tv2 Tények műsorvezetője, Gönczi Gábor a csatorna új hírstúdiójáról.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tévéje úgy hirdeti a híradóját, hogy az a legjobb az országban.

Juhász Péter, az Együtt első embere, sorra nyeri a pereket, mert a kereskedelmi tévé hírműsorában valótlanságokat közölt róla.

A Jobbik is számos esetben indított helyreigazítási pert a csatornával szemben. A Tények szerkesztői a hírhamisítástól sem riadtak vissza. Tavaly novemberben Terry Black azt nyilatkozta, hogy Vona Gábor a 2000-es évek elején homoszexuális összejöveteleket látogatott. Az ellenzéki párt vezetője úgy reagált, hogy abban az időben, amelyről Terry Black beszélt, ő valóban járt értelmiségi összejövetelekre, éppen Orbán Viktor polgári körébe, ám a mondat második felét már nem közölték le a Tényekben. Ezzel pedig azt a látszatot keltették, mintha Vona Gábor elismerte volna, hogy járt azokon a rendezvényeken, amelyekről Terry Black beszélt.

A Tények megpróbálta lejáratni a hvg.hu újságíróját, Gergely Zsófiát, aki leírta, hogy infarktust kapott a Fidesz korábbi pártigazgatója, Várhegyi Attila. A híradóban vágóképként viszont a Négy Mancs nevű állatvédő szervezet projektvezetője szerepelt, és nem az említett portál munkatársa.

Spéder Zoltán első fokon már pert nyert a Tények '50-es évek színvonalát képviselő híranyaga miatt, amelyben pénzéhes, mindenkin átgázoló bankárként ábrázolták az FHB Bank korábbi elnökét. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a Tények munkatársai a szakmai szabályokat és az alapvető médiaetikát sem vették figyelembe, valótlan állításokat közöltek Spéderről, amivel megsértették jó hírnevét, a magántitokhoz és a magánélethez fűződő jogait.

A templom szó jelentése a Katolikus Lexikon szerint: szent épület, amelyben a papság áldozati liturgiát végez, s ahová a hívők istentiszteleti szándékkal járnak.

Gönczi Gábor templomnak érzi a Tények stúdióját. Vajon miként tekint arra, ami a stúdió falai között elhangzik? Igehirdetésként? És minek tekinti önmagát itt? Ebbe inkább ne is gondoljunk bele!