Bayer megint lemerült a néplélek legocsmányabb bugyraiba

Bayer megint lemerült a néplélek legocsmányabb bugyraiba
Fotó: zsurpubi.hu

Arról cikket írni, hogy Bayer Zsolt pronyóssággal elégíti ki a söpredék szegényes lelki szükségleteit, olyan, mint arról értekezni hosszasan, hogy nyáron süt a nap. A közgondolkodást romboló, hatalmi erőkkel támogatott gyorsreagálású véleményvezér kimaxolt szolgaszerepében ugyan rendre nyitogatja a pofonosládát, de rá kell jönnünk, hogy a nívóminimumot még tartó gondolkodók számára ez tulajdonképpen jó.

A fideszes agressziószelep a múlt héten a miskolci televízió Helyzetkép című műsorában a pápa migrációt érintő megnyilatkozásairól beszélgetett a műsorvezetővel. A konklúzió általában az ilyen alkalmakkor az, hogy bármilyen, a Fideszével ellentétes vélemény „reakciós propagandának” minősül.

Kedvenc Zsoltink így aztán ezt alapul véve, nemes egyszerűséggel ki is jelentette:

A pápa őszentsége, mint egy ilyen derék, liberális, genderben hívő marha.

Bár a szokásos, kiszámítható fröcsögést megelőző prológusban azt mondta, hogy próbál „hűvösen és mértéktartóan fogalmazni”, mert korábban egyszer már volt, hogy nem így tett, és akkor „állítólag sokakat megsértett”, ez nem jött össze. Félresiklott evolúciós fejlődése okán ezt mondjuk, sejtettük is. (Az előző alkalom egyébként az lehetett, mikor tavaly augusztusban „demens vénembernek” és „gazembernek” titulálta az egyházfőt.)

Ami ebben meglepő, hogy azon kívül, hogy a „sorosbérenc”, „külföldiügynök”, „ellenséges” média hírként tálalta a Bayer-i kinyilatkoztatást, mindenki más kussol. Nem háborog a katolikus egyház, nem érte el az eset Orbán Viktor, valamit Pintér Sándor ingerküszöbét, és nem aludtak ki a fények a Colosseumban sem.

Az, hogy Ferenc pápai minősége egyébként milyen, nem is kell, hogy releváns legyen. A lényeg a sztoriban, hogy Zsolti rendre úgy böfögi az éterbe a habonyi lózungokkal vegyített kormánypropagandát, és úgy játszik vérgőzös erkölcs-, ízlés- és politikaikommunikáció-rendészt, hogy ő erkölcstől, becsülettől, jóízléstől és kulturált politikai kommunikációtól mentesen vegetálva pihenteti évek hosszú sora óta a valagát a Fidesz által megposhasztott közéleti állóvízben. És ő, a Zsolt, a Bayer Zsolt, ebben a minőségben marház le egy egyházfőt. Amit egy argentin „migránshátterű” pápa mond, az Zsolti szerint nem isteni kinyilatkoztatás. Na, de amit ő mond…az már valami, sőt filozófiai szintézis!

Ő bátran anyázhat, flufferezhet, libsizhet, mindenkit elküldhet a büdös picsába, mi több, pogromra szólíthat fel, hiszen ő a nagy NER ötös számú tartóoszlopa, első számú médiacsicskája, aki a képzelt hatalmi pozíció adta magaslatról bármikor alpári suttyósággal taposhat a tömeglelkekbe. Olyankor nem hasad meg a polgári-keresztény-konzervatív krédó. Az a narancssárga cukormáz, amit Orbánék szerint még a Bayer-féle bullshiteket kiokádó tűzhányók sem olvasztanak meg.

Hagyják, hadd forrongjon, a fideszes szekértábor nyugger- és prolibandáinak úgyis bejön egy ilyen termetes véleménygyár, hiszen legalább annyira szegényes és prosztó szókinccsel van megáldva, mint a célközönség, így könnyen megmondhatja, miről, mit kell gondolniuk. Csak az a helyzet, hogy a kamumagyarkodás, a kamukereszténység és a kamukonzervativizmus kizárólag az Echo TV és a Karc FM alacsony létszámú, IQ- és ingerszegény lélekközössége számára hiteles, ugyanakkor mindenki más szemében visszataszító.

A NER szürkeállomány-pusztító kampánya ugyan lemerül a néplélek legocsmányabb bugyraiba, hogy szavazatokat merítsen onnan, és Zsolti is bátran ficánkolhat a szarvihar kavarta hullámokon, de ezzel saját magukat teszik egy olyan egyirányú parkolópályára, ahonnan nincs visszaút.

Mi pedig már csak egy kellemes, hűs fröccsöt kérünk a nyári melegben. Zsolti, just do it!