Bréking! Kikerülhető a plakáttörvény?

Bréking! Kikerülhető a plakáttörvény?
Fotó: hvg.hu

„A nép nem betiltható, de a kormány leváltható” – ezzel a felirattal jelentek meg rejtélyes, jelöletlen plakátok a főváros különböző pontjain. Erről korábban ITT írtunk. Puskár Anettől, a MAHIR Cityposter Kft. tanácsadójától azóta megtudtuk: egy magánszemély a megrendelő.

Noha elméletileg a plakáthirdetéseken fel kell tüntetni a kiadót, illetve a megrendelőt, ezeken a hirdetéseken nem szerepel a fenti szövegen kívül semmilyen más, beazonosításra alkalmas információ. A plakát üzenetéből ítélve nem egy újabb CÖF kampány van a háttérben, és az sem valószínű, hogy a Fidelitas újabb „2000 kampányt” rendelt volna a közterületi ügynökségtől. Elértük Puskár Anettet, a MAHIR Cityposter Kft. tanácsadóját, hogy bővebb felvilágosítást kérjünk a kihelyezett plakátokkal kapcsolatban.

Kérdésünkre, hogy ki a plakáthelyek bérlője, azt a lakonikus választ kaptuk, hogy

egy magánmegrendelő megbízásából közzétett társadalmi célú üzenet.

Sokatmondó kijelentés, amiből nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz alkotmányellenesen átvitt plakáttörvénye kikerülhető.

Frissítés: 

Portálunk megkereste a Jobbik Sajtóosztályát, hogy megtudjuk, milyen álláspontot képvisel a párt az újonnan megjelent plakátokkal kapcsolatban, illetve van-e köze a hirdetőoszlopokon található üzenethez. Válaszukban leszögezték:

Bár az üzenet tartalmával egyetértenek, a Jobbiknak nincs köze a plakátokhoz.