„Emeljenek vádat ellenem” – megszólalt Kovács Béla

„Emeljenek vádat ellenem” – megszólalt Kovács Béla

„Ha úgy gondolják és van megfelelő mennyiségű bizonyítékuk, akkor emeljenek vádat ellenem, én nagyon szeretném már a bíróság előtt tisztázni magamat. Viszont ha nincs megfelelő mennyiségű bizonyíték, akkor kérem, fejezzük be az eljárást, ennek a továbbiakban helye nincsen” - fogalmazott ügyészségi meghallgatása előtt.

A Központi Nyomozó Főügyészségen hallgatták ki a mai napon Kovács Bélát, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét. Kovács Béla nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy az egész eljárást a kormány a választási küzdelem Jobbik elleni „kabátlopási” ügyeként kezeli.

Máskülönben én sem igazán tudom az elmémnek megmagyarázni, hogyan lehetséges, hogy egy 2014-ben kirobbantott ügynökkérdésre (!) még nem adtak válaszokat. Pont ezek azok a típusú ügyek, amelyek néhány nap alatt, az érintett országok maximális diplomáciai diszkréciójával szoktak lezajlani.

Vajon a Fideszen kívül még kinek az érdeke, hogy ebből az egész maszlagból egy már a második választást befolyásoló kirakatper legyen? Az országnak biztos nem. Ha ugyanis Kovács Béla ügynök volt, akkor már régen el kellett volna hangoznia a vádbeszédnek, a törvényi tényállásnak megfelelően el kellett volna ítélni. Ha pedig nem, akkor Hölgyeim és Uraim, lehet tovább menni!