Olimpiai bajnokkal erősít a Jobbik

Olimpiai bajnokkal erősít a Jobbik
Fotó: Facebook/Dúró Dóra

Steinmetz Ádámot, olimpiai bajnok vízilabdázót, a MOB környezetvédelmi bizottságának alelnökét egy Marcaliban megtartott sajtótájékoztatón mutatta be Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő

A sportoló a Somogy megyei 3. számú országos egyéni választókerületben méretteti meg magát 2018-ban. Indulásáról Dúró Dórával, a párt országgyűlési képviselőjével és az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnökével közösen tartott marcali sajtótájékoztatóján számolt be.

A közelmúltban kaptam egy olyan lehetőséget a sport világán kívülről, amellyel szerettem volna élni – nyilatkozta Steinmetz Ádám, aki immáron hivatalosan is a Jobbik képviselőjelöltje.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Jobbik értelmiségi holdudvarának bővítéséért felelős politikusként bemutathattam őt ma Marcaliban mint Somogy megye 3. számú választókerületének jelöltjét. Azt ígérjük, hogy „Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel” fogunk kormányozni. Úgy hiszem, Steinmetz Ádám személye újabb bizonyítéka annak, hogy ezt a vállalásunkat nagyon komolyan gondoljuk, és mindent megteszünk azért, hogy ez a szellemiség, és ne a dölyf, a megfélemlítés és a korrupció uralja a magyar közéletet. Mi a „fair play” hívei vagyunk, ahogyan olimpiai bajnok jelöltünk is" – posztolta Facebook-oldalára Dúró Dóra.

A politika világába igazoló olimpikon édesapja, Steinmetz János olimpiai bronzérmes vízilabdázó, édesanyja pedig Varga Mária, egykori kosárlabdázó, míg bátyja a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás.