Bréking! A Pesti Srácok megfejtette, „ki küldte a Tusványoson füttyögő lányt”

Stefka István, az „objektív” médiamunkás, a Kádár-rendszerben is lubickoló bértollnok hiteles, minőségi, oknyomozó munkának gyümölcseként megszülető „Szegény lövétei lány” c. publicisztikájában kielemezte, hogy ki küldhette a „Tusványoson füttyögő lányt”.

Igen, ha Önnek is Soros neve ugrott be először, ráhibázott. Pista szerint a „jól fizetett, Soros-féle zavarkeltők felmérhették az erőviszonyokat”, ezért nem mentek el Tusványosra, viszont „sikerült egy betépett székelyt” találniuk. „A Soros-féle civil szervezetek vadásznak az ilyen labilis érzelmű emberekre.”

zsurpubi.hu

"Az Öreg" továbbá elegánsan értekezik arról, hogy a lány „feltehetőleg mit sem tudhat az ősei múltjáról, a székely önvédelemről, az összetartozásról, a hagyományokról”, „bedrogozhatták vagy tudatmódosítót adhattak neki, mert egy értelmes mondatot sem tudott kinyögni”.

Állítólag egy sátorbeli beszélgetésen maga alá piszkított – jegyezte meg az avíttas médiamunkás, akinek amúgy a stílusa annyira eredeti és vitriolos, hogy ha az utcáról összeszednék három általános iskolást, fejenként 500 forintért komolyabb fogalmazást adnának a kezembe egy órán belül.

Stefka konklúziója is legalább ennyire egyedi: „Nagy a tét. Sikerül-e meggátolni az Európát migránsokkal elárasztó Soros-tervet”. A saját maga által feltett kérdésre a meglepő választ a „tehetséges” „újságíró” ráadásul fondorlatos módon a sorok közé bújtatva adja meg: a Fideszre kell szavazni, és akkor sikerül.

Ezt a cikket olvasva az ember a reakciót tekintve két opció közül választhat:

1. Elkezd nagyon hangosan röhögni.

2. Mélységes szánalmat érez egy olyan, humánumát elvesztett egyed iránt, aki úgy ment le nyálat csorgató, lihegő fideszes kutyába, hogy a klasszikus kondicionálás mintatanulmányát lehetne róla megírni 12 perc alatt. Bár lehet, hogy az „inger-válasz reakcióra hangolt ösztönlény” találóbb kifejezés rá.

Én vegyítettem a két lehetőséget: először hangosan felröhögtem, másodszor pedig csak annyit mondtam:

Szegény Öreg…