Minden idők egyik legizgalmasabb Magyar Nagydíja vár ránk?

A világbajnokságot vezető Sebastian Vettel egyetlen ponttal előzi meg Lewis Hamiltont, de Valtteri Bottas is csak futamgyőzelemnyire van a két sztártól. A pilóták tehát fej-fej mellett kanyarodnak rá a Hungaroring aszfaltjára.

Vettel négy, Hamilton három világbajnoki címmel büszkélkedhet, abban pedig biztosak lehetünk, hogy a brit mindenáron ki akarja egyenlíteni az állást, mégpedig már ebben a szezonban.

Kettejük csatája egyre kiélezettebb, az Azeri Nagydíjon még "ütésváltásba" is keveredtek:

A Ferrari az elmúlt évekhez képest idén sokkal jobb eredményeket produkál. Ha például a tavalyi szenvedésüket nézzük, akkor óriási a javulás, hiszen az idei évben már a világbajnoki címért versenyezhetnek. Az utóbbi futamokon azonban több problémával is meg kellett küzdeniük. Kérdéses tehát, hogy meddig tudják tartani ezt a formát.

A túloldalon viszont csak magabiztosságról, illetve kiegyensúlyozottságról beszélhetünk. Az egyetlen gondot talán csak a kimondva, kimondatlanul másodhegedűsnek szerződtetett csapattárs, a finn Bottas jelentheti. Mégpedig a váratlanul jó szereplése miatt. Bottas a világbajnoki pontversenyben mindössze huszonkét pontra van csapattársától. Az pedig a tavalyi év tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy Lewis nem csípi, ha saját csapattársa is veszélybe sodorhatja céljait. Rosberggel például nem is boldogult, és csak második lett a 2016-os pontversenyben.

Az esélyek, esélyesek latolgatása közben ne feledkezzünk meg az F1 világába valósággal berobbanó, az elmúlt időszakban viszont balszerencsés Verstappenről sem, hiszen a holland bármikor okozhat meglepetést. Ahogyan az idén már futamgyőzelmet is ünneplő csapattársa, az ausztrál Ricciardo cipőből ivása sem lenne olyan megdöbbentő látvány a futam leintését követően.

Egy óra múlva kezdődik az időmérő edzés, már a rajthelyekért is ádáz küzdelem várható. A futam rajtját és a sztárok harcát pedig vasárnap 14 órától izgulhatjuk végig.

Bréking! Annak, akinek a pénztárcája megengedi, hogy a helyszínen szurkolhasson kedvenceinek, sőt még a dugót is el szeretné kerülni, a www.hungaroring.hu oldalon remek lehetőség adódik, ez pedig a:

Helikopter transzfer

A stílusos érkezés! A Forma1 hétvége alatt (pénteken, szombaton és vasárnap) helikoptertranszfert kínálunk Budapest vagy Ferihegy és a Hungaroring versenypálya között, kívánságra oda-vissza. Ön Gazelle helikopterekkel repülhet, amelyek közvetlenül a Hungaroring leszállópályáján landolnak, majd a Hungaroring kisbusz transzfere azonnal a tribünhöz szállítja az utasokat. Indulási hely a Prestige Heliportról közvetlenül a Duna partjáról, akár taxi transzferrel – Velünk garantáltan elkerüli a dugót!

Három fő esetén így néz ki egy oda-vissza út:

Ferihegy Airport – Hungaroring – Ferihegy Airport (minimum 3 fő)  174.000 Ft-tól / fő (min.3 fő)

Ha azonban erre nincs pénzed, és a panelben, egy doboz sör és chips mellett nézed a közvetítést, vagy ha hónapokig gyűjtögettél, és élőben, de a pályát autóval megközelítve csodálod a száguldó cirkuszt, ne csüggedj!

A remek szórakozás akkor is garantált, csak indulj el időben, és ne felejtsd el bekapcsolni a biztonsági öved!