Németh Szilárd makacsabb, mint a tények - szerinte már megint nem az történt, amit láttunk

A pszichológiában megküzdési stratégiáknak nevezik azokat a tipikus megközelítésmódokat, amelyekkel az emberek akkor élnek, amikor egy megoldásra váró problémával, tágabb értelemben bármiféle stresszhelyzettel szembesülnek.

HulyeSzilard_bekas

Mindenki más és más megküzdési stratégiát használ. Nem kell sokat elemezgetni, hogy rájöjjünk, melyik áll közel Németh Szilárdhoz. Kedvenc rezsibiztosunk minden bizonnyal a tagadáshoz fordul, amikor komolyabb problémával kellene szembenézni. Olvasóink biztosan emlékeznek, hogy korábban állította – bár fotókat is közöltek róla -, nem léteznek azok a dokumentumok, melyek bizonyítják, hogy 2010-ben a Fidesz csaknem ingyen jutott plakáthelyekhez.

Németh Szilárd akkor is tagadott, és nem akarta elhinni azt az esetet, amikor megütöttek egy nőt a Kálvin téri aluljáróban, mert egy eladó védelmére kelt, akit „lemigránsoztak”. És hogy, hogy nem, rezsiharcosunk most éppen megint tagad. Azt állította az Echo TV Napi aktuális című műsorában, hogy senkit nem bántottak Orbán beszéde alatt Tusványoson, mert ő nem emlékszik ilyesmire. Neki csak annyi maradt meg, ahogy kivezették a nőt a tömegből. Azt azért hozzátette, „az erőszakot azt ki szokták provokálni, és azért mennek oda, hogy ott fölbosszantsák az embereket”. Bár az Echo TV az általa bemutatott képkockákkal Németh Szilárd megküzdési stratégiáját erősítette, szerencsére a propagandamédiumokon kívül mindenhol részletesen bemutatták, mi történt valójában.

Németh Szilárdnak pedig csak annyit szeretnénk üzenni, egy ideig lehet tagadni, úgy tenni, mintha semmi nem történt volna, később azonban ezek az „elfojtások” megbosszulják magukat, és kőkeményen szembe kell nézni velük.