Bár nagy álma volt a Tények, mégis otthagyta a felelős szerkesztő a műsort

Bár nagy álma volt a Tények, mégis otthagyta a felelős szerkesztő a műsort
Tuka Nikoletta
Fotó: TV2 Akadémia

Eddig is tömegesen hagyták ott a munkatársak a TV2 Tények című műsorát, most újabb három ember áll fel. A 24.hu információi szerint távozik Tuka Nikoletta, a TV2 Tények című műsorának társ-, illetve felelős szerkesztője. Tuka Nikolettán kívül egyébként két másik ember is elbúcsúzik a műsortól: egy régóta ott dolgozó riporternő és egy gyakornok is.

Két évvel ezelőtt Tuka egy interjúban a következőket mondta:
"A Tények volt a nagy álmom, kezdettől tudtam, hogy a híradó az, ami a személyiségemhez és az érdeklődési körömhöz is a legjobban passzol. Így rögtön igent mondtam, amikor nagyjából két éve adódott a lehetőség, hogy itt dolgozhassak. Közben párhuzamosan mintegy fél évig az Aktívban is készítettem riportokat, de amikor egyre többet hívtak a hírműsorba beláttam, hogy a kettőt nem tudom együtt folytatni. Végül így lettem a Tények riportere, és ennek lassan 3 éve."

Néhány napja a Tények egyik régi munkatársa, Kőrösi Gábor ugyancsak a 24.hu-nak beszélt arról, miért mondott fel a csatornánál Kökény-Szalai Vivien hírigazgató érkezését követően szinte azonnal, úgy, hogy még nem is volt hová mennie. Azt mondta, nem volt mit tenni, mivel ha maradt volna a TV2-nél, szembeköpte volna magát, megtagadta volna a tanárait, a mestereit, a tőlük tanultakat.

"Nem akartam sem szakmailag, sem emberileg a nevemet adni ahhoz, ami ott történik. Jól döntöttem, hiszen látjuk, hogy milyen úton ment tovább a Tények."

Sajnos nincs olyan szerencsénk, hogy annyian hagyják ott a Tényeket, hogy vége legyen.