Itt az idő: Simicska támad!

Itt az idő: Simicska támad!
Fotó: zsurpubi.hu

Orbán Viktor mostanában nyugtalankodhat, rájár a rúd. Hiába tett meg mindent a plakáttörvény bevezetéséért, úgy tűnik, sikerült kijátszani a rendszert, és újabb szlogenekkel buzdítani kormányváltásra az embereket. A 24.hu információja szerint ráadásul a HírTV Zrt. azt tervezi, hogy büntetőfeljelentést tesz a Fidesz 2010-es köztéri reklámjai miatt.

Eddig belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit. Simicska Lajos a 24.hu-nak azt mondta: ha voltak szabálytalanságok, azért az akkori tényleges tulajdonosok és vezetők felelnek. 

„A sajtóhírek nyomán a HírTV jelenlegi menedzsmentje átvizsgálta a 2010-es dokumentumokat, és komoly szabálytalanságokat és rendellenességeket észlelt, amelyek az akkori menedzsment felelősségét is felvetik. A HírTV Zrt. ügynökségként például a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de most nagyon úgy tűnik, hogy a 2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek. Az ügy már a jogászaink előtt van, akik előkészítik a büntetőfeljelentést” – árulta el a portálnak Puskár Anett, a Mahir tanácsadója.

Orbán augusztus 1-től 20-ig titokzatos szabin van. Van mire felkészítenie az elméjét, a múltat kitörölni ugyanis nem lehet, és a kampányidőszakban számos csontváz hullhat ki a szekrényből. Neki valószínűleg van mit takargatnia.