Plakát-gate: saját magát szívatja meg a Fidesz?

Plakát-gate: saját magát szívatja meg a Fidesz?

Mint arról már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a hírek szerint szinte ingyen plakátolta tele az országot a Fidesz 2010-ben. Az ügy felderítésére parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik. Ennek célja, hogy kiderítse, ki állt a vélhetően törvénytelen „tranzakció” mögött, illetve, hogy ez mennyire befolyásolhatta az akkori választási eredményeket.

Egyre kínosabbá és tragikomikusabbá válik Orbán Viktor és a Fidesz vesszőfutása a Jobbik ellen irányuló plakáttörvény kapcsán. Az ország nagyobb része ugyanis már hangosan azon röhög, hogy hogyan játssza ki az Orbán vezette kormánypárt által vélhetően Alaptörvény-ellenesen elfogadott plakáttörvényt a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik.

Vona pestiesen szólva most már sokadszorra veszi hülyére Orbánt, aki éppen szupertitkos nyaralását (?) tölti valahol. Vonát feltehetően az vezérli, hogy negligálja Orbánék - véleménye szerint antidemokratikus - plakáttörvényét.

Emlékezhetünk arra, hogy a parlament utolsó tavaszi ülésnapján a kormány még kétharmados törvénnyel vitte a képviselők elé a plakáttörvényt, majd amikor azt a teljes ellenzéki összefogás leszavazta, hirtelen kiötlötték, hogy mégsem szükséges a kétharmad, elegendő a feles módosítás az ellenzéki plakátok betiltásához, majd botrányos körülmények között meg is szavazták azt egy rendkívüli ülésnapon. Erre válaszul a Jobbik szinte azonnal alkotmányossági kontrollt kért az Alkotmánybíróságtól. Azóta már több ellenzéki szövegű plakát jelent meg Simicska Lajos hirdetőoszlopain.

Szóval, hogy Orbán szociolingvisztikai világához is közel álló kijelentést tegyünk: egyelőre nem áll egyenlőre a meccs.