"Csak azért is"-hatalom: minél jobban háborog a nép, a Fidesz annál inkább provokálja!

Luxuselet

Azzal már szinte semmit sem fejezünk ki, ha azt mondjuk a magyar közállapotokra: ilyen ország nincs is. Pedig tényleg nincs. Elképzeléseim szerint nincs még egy olyan állam a földön, beleértve a leggátlástalanabb diktatúrákat is, ahol a kormány és a hatalom ennyire nyíltan a nép ellen dolgozna, ennyire cinikusan röhögne a pofánkba, ennyire „csakazértis” kilopná a szemünket.

Az Index múlt héten számolta ki, hogy ha ilyen ütemben halad a gyarapodása, Mészáros Lölö lesz 2024-re a világ (!!!) leggazdagabb embere. Vagyis valójában Orbán Viktor? Lassan már nem városi legenda ugyanis, hanem tényként kezelt dolog, hogy a nép egyszerű, kolbászos-lajbis-pocakos gyermeke Lőrinccel hordatja haza magának és övéinek az országot meg a régiót, mint Orbán Győző a bányából a követ. Valaki kérdezni meri a miniszterelnököt, ugyan már, Mészáros Lőrinc csak nem az Ön strómanja esetleg-e? A reakció: háromszor annyi közbeszerzést nyer a felcsúti Cukkenberg, kontroll nélküli harácsolásba kezd, szállodákat vásárol, Balaton-partot zárat le. Mert őt, Orbán Viktort a nép, vagy a nép választott képviselői nem kérhetik számon. Majd ő megmutatja ennek a bugris országnak, milyen a felcsúti virtus.

Farkas Flórián regnálása alatt úgy tűnt el az Országos Roma Önkormányzat kasszájából a pénz, mint bűvész kalapjából a kisnyuszi, ez esetben azonban nem is került elő. Mi történt, amikor a miniszterelnököt szembesítették enyves kezű díszcigánya viselt dolgaival? Néhány hét múlva választási együttműködést kötött a Farkas Flórián vezette Lungo Drom a Fidesszel. Mert őt, Orbán Viktort a nép, vagy a nép választott képviselői nem kérhetik számon. Majd ő megmutatja ennek a bugris országnak, milyen a felcsúti virtus.

Miközben a Fidesz pár hónapja hajtóvadászatot indított Botka László ellen luxusórája miatt, Rogán Antal olyan nívón él, mint egy hollywoodi szupersztár. „Menő” üzletasszony feleségével talpig Louis Vuittonban, Rolexben meg Valentinoban szürcsölgetik a kávét puccos római hotelek teraszán, vagy a francia Riviérán Michelin-csillagos étteremben falatoznak. Rogánnak már bírósági papírja is van arról, hogy bűnöző, a necces letelepedési-kötvény bizniszben minden oldalról felbukkan a neve, kétes hírű feltaláló is, az országnak meg gépen száll fölébe. Mindezt 400 ezer Ft megtakarításból. Amikor a propagandaminiszter urizálására felhívta az ellenzék a figyelmet, mi történt? A kormányfő kijelentette: "nem foglalkozom a politikai blöffökkel, politikai botrányokkal. Minden egyes támadás csak megerősíti Rogán pozícióját." Mert őt, Orbán Viktort a nép, vagy a nép választott képviselői nem kérhetik számon. Majd ő megmutatja ennek a bugris országnak, milyen a felcsúti virtus.

Németh Szilárd, jaj, egy ország kedvence, mindannyiunk Szilije - akinél a képzeletbeli tahógráf nemhogy kilengene, hanem megállna középen, s úgy maradna - megteheti, hogy egy, a lakására bejegyzett magánalapítványon keresztül építtethet kétmilliárd (ami mára már 4,5 milliárd körül mozog) forintból Csepelre birkózócsarnokot. S mikor az ellenzék aziránt érdeklődik, hogy ez mégis hogy, s feljelentést tesznek hűtlen kezelés miatt, ám a rendőrség megszünteti a nyomozást (igen, ez Magyarország), nemhogy meghúzná vagy egy kicsit szégyellné magát, hanem kiírja a Facebook-oldalára, hogy elvárja a feljelentők bocsánatkérését. Mert ebben a szürreális országban Orbán egyik csicskájaként simán megteheti. A főnök pedig nem pirít rá, mert ő RatkóRezsi Szilárdon keresztül is megmutatja ennek a bugris népnek, milyen a felcsúti virtus.   

De itt van a másik Döbrögi külsejű svihák, az Erzsébet-táborok főnöke, Hornyák Tibor. Most komolyan: mi a francért kell naponta 110 ezer forintért házat bérelni? Naponta 110 ezer forint. Mit tud az az otthon? Milyen igénye van ennek a szerencsétlennek, amit nem tud kielégíteni egy szerényebb költségvetésű bérlemény? Mindezt csupán azért csinálja, mert megteheti. Ahogy körülötte is mindenki megtehet mindent, mert tudják, hogy fejétől korrupt az egész rendszer. Ha a nép hőbörög, kérdez, számon kér, még rátesznek egy lapáttal. Csak azért is! Valószínűleg Hornyák Tibor szeptembertől kap még egy-két zsíros pozíciót, mondjuk valamelyik Matolcsy-féle MNB-alapítványnál, de beszállhat például a patyolattiszta Győzike újrainduló koporsóbizniszébe is, melyről tegnap adott hírt az ATV.

Ezt az országot lassan úgyis eltemethetjük. Ha csak a nép meg nem mutatja végre, milyen az a magyar virtus.