Melyik NB I-es edzőt rúgják ki elsőként? Szavazz!

Melyik NB I-es edzőt rúgják ki elsőként? Szavazz!

Szerintünk kétesélyes a játszma: Van két szakember, akik sem magyarázkodásban, sem eredményességben nem túl sikeresek, nem lenne meglepetés, ha kettejük közül kerülni ki az első fecske, az, akinek az idei szezonban elsőként köszönik meg a munkáját.

Az első három helyen tanyázó csapatok nem csak a megszerzett pontjaikkal, és helyezésükkel, de többnyire a mutatott játékukkal is elégedettek lehetnek. A Honvéd, a Videoton, és a Diósgyőr szakvezetői tehát nyugodtan aludhatnak.

A mindössze hét megszerzett ponttal a negyedik helyen szerénykedő, az átigazolási piacon idén is aktív Ferencváros ezzel szemben csalódást keltett eddigi szereplésével. Thomas Doll lassan kifogy a magyarázatokból, a vezetőség pedig a türelemből. Amennyiben a német nem képes azonnal radikális javulást előidézni a zöld-fehérek játékában, illetve eredményességében, könnyen elköszönhetnek tőle Kubatovék. BTW, a hétvégi Paks elleni, harmatgyenge produkciójukat követően a szurkolók ezt már megtették: „Auf Wiedersehen”! – üzenték Dollnak.

Az 5-10. helyen található csapatok esetében nem valószínű a váltás, hiszen a tavalyi kiugró eredményt helyén kezelő Vasasnál nem lehetnek elégedetlenek a jelenlegi ötödik helyezéssel. Ahogyan a tudatosan építkező Mezőkövesd-Paks duó is masszív középcsapatnak tűnik, ennél többet pedig nem is nagyon remélhetnek az idei szezonban. Úgy tűnik, kezd csillapodni a címer körüli botrány Újpesten. Bár ez, és a csapatot megszilárdító igazolások az eredményességben egyelőre látványos előrelépést nem is okoztak, a lila-fehér szurkolók a játékosok teljesítményére eddig nemigen panaszkodhatnak, egy kis szerencsével ugyanis több pontja is lehetne az újpestieknek.

A 9., illetve 10. helyen a Haladás, és az újonc Balmazújváros áll, a két csapat számára alighanem az élvonalbeli tagság megtartása lesz az elsődleges cél. Ennek tudatában pedig teljesen reális és kielégítő a jelenlegi pozíciójuk.

Sokkal érdekesebb a két kieső helyet „birtokló” Debrecen, illetve az orbáni agymenések mintapéldánya, a felcsúti Puskás Akadémia helyzete.

A Lokinál nagyon nehéz helyzetben van a megváltóként kezelt Herczeg András, hiszen a jelenlegi kerettel nehéz lenne csodát tenni, az eddig megszerezhető tizenöt pontból mindössze kettőt sikerült megkaparintaniuk. Ennek ellenére nem fogadnánk arra, hogy Herczeg András lesz az első „áldozat”, a vezetőség vélhetően tisztában van a jelenlegi helyzettel, és ad időt a bizonyításra.

Más a helyzet Felcsúton. A legtöbb embert ma már csak megmosolyogtató szakember(?), Pintér Attila egyelőre csak a kifogások keresésében jár az élen, bár nyilatkozatainak köszönhetően csak még inkább veszít abból a kevés hiteléből, ami talán még megmaradt. A klub nem kevesebb, mint egy tucat új játékost vásárolt, ennek ellenére az utolsó helyen, két megszerzett ponttal szégyenkezhetnek. Arról ugyan nem beszélhetünk, hogy nagy a nyomás a szurkolók részéről, mert ezzel a „kellékkel” nem nagyon rendelkezik a Puskás Akadémia, de bizonyára sokáig nem fér bele ez az égés Orbánék elképzeléseibe.

don_quijote

Szerintünk tehát kétesélyes a játszma: Doll vagy Pinyő? A két szakember ugyanis sem magyarázkodásban, sem eredményességben nem túl sikeres, nem lenne meglepetés, ha kettejük közül kerülne ki az első fecske, az, akinek az idei szezonban elsőként köszönik meg a munkáját.

Szerinted melyik NB1-es edzőt rúgják ki elsőként? Szavazz!

Melyik NB1-es edzőt rúgják ki elsőként?
Pintér Attila ismét kudarcot vall, őt küldik el először
A Fradinál fogy el hamarabb a türelem. Auf Wiedersehen Thomas!