10 ok, amiért ne nézd meg a Pappa Pia-t! – Andy Vajna az egyik

Mostanában szinte nem tudok két lépést tenni anélkül, hogy ne látnám valahol az Andy Vajna Filmalap által 1 milliárd forinttal támogatott Pappa Pia plakátjait. Nagyon fiatalos, nagyon trendi, nagyon laza, nagyon modern szeretne lenni, a koppintás és a NER billoga azonban mindig ott éktelenkedik a „homlokán”. Korábban is tudtam, hogy nem fogom megnézni, most összegyűjtöttem az okokat, hogy miért.

1. Bár ez szubjektív, de nem tudom elviselni az operettet és a musicalt. Anno megpróbálkoztam a mindenki által agyonhájpolt Kaliforniai álommal is, de körülbelül öt percig bírtam.

2. Biztos vagyok benne, hogy nem adok ki pénzt egy olyan filmért, aminek olyan gagyi és koppintott címet adtak, mint a Pappa Pia.

3. Már az előzetes is elég volt ahhoz, hogy „tucatfilmnek” találjam.

4. Eddig csak negatív kritikát olvastam róla.

5. Nem láttam a filmet, de már néhány információ is elég volt ahhoz, hogy a NER-re asszociáljak, amint meglátok egy cikket, plakátot, interjút a „produkcióval” kapcsolatban.

6. Az Andy Vajna vezette Filmalap által egymilliárd forinttal támogatott filmnek pont Vajna Tímea intézte a castingját. És mit ad Isten: Maga Vajna Tímea is bekerült a filmbe. Biztos tetszett magának a próbaalakítása.

7. A zenéjét az a Rakonczai Viktor szerezte, akinek testvérét, Rakonczai Imrét mostantól Rogán Cecília és Sarka Kata közös cége menedzseli.

8. A Filmalap, a TV2 Csoport, az Origó és a Rádió 1 logója ott virít a támogatók között.

9. Ugyanazok az unalomig ismert arcok - NER-kedvezményezettek - a szereplők: a nemrég szabadult Stohl András, az ügyeletes szívtipró, Szabó-Kimmel Tamás, a rockfenegyerek, pénzért mindent elvállaló Nagy Feró. Ha eddig nem is voltak NER-esek, a Pappa Piával magukra égették a jelét.

10. Ha jegyet vásárolnék a filmre, növelném a nézőszámot, ami azt erősítené, hogy ilyen alkotásokra van szükségünk. Pedig nagyon nem.