A felcsúti stróman lassan lenyomja Demján Sándort is

A felcsúti stróman lassan lenyomja Demján Sándort is
Fotó: zsurpubi.hu

Demján Sándor Magyarország 4. leggazdagabb és 16. legbefolyásosabb személye. De lehet, hogy már nem sokáig. Mészáros Lőrinc ugyanis bármit megvesz, amit a gazdája kér. Most éppen zánkai borászatot vásárolt a "Cukkenbergnél" is okosabb milliárdos.

A zoom.hu cikke szerint nemrég a neves üzletember és vállalkozó, Demján Sándor zánkai borászatát, a Canter Borház Kft.-t vásárolta meg Mészáros egyik mezőgazdasági érdekeltsége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft.

A milliárdossá vált egykori gázszerelő ráadásul nem akármilyen zsákmánnyal lett gazdagabb: a Center Borház Magyarország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozójának és pincészetének számít. Az értékét csak növeli, hogy pár évvel ezelőtt 400 millió forintnál is többet költöttek a pincészet fejlesztésére, amelyet túlnyomórészt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán elnyert támogatásból fedeztek.

De mégis, mit érdemes tudni Demján Sándorról? Ő az, aki bő tíz évvel ezelőtt még vezette a magyarországi vállalkozók toplistáját, anno csaknem 300 milliárd forintos vagyonnal rendelkezett. Később aztán már „csak” 160 milliárdra taksálták javait, mindazonáltal a Napi.hu idei kiadványa szerint azért így is képes volt felküzdeni magát az előkelő 4. helyre.

Ezzel szemben míg Mészáros jó néhány évvel ezelőtt csupán a gázórákat tekergette, cirkókat cserélt és javított, addig mára szinte a semmiből halmozott fel egy körülbelül 120 milliárd forintos vagyont, amivel éppen Demján mögé, az 5. helyre robbant be a listán.

Arról sem érdemes elfeledkezni, hogy egyáltalán nem ez az első borászattal kapcsolatos biznisze: a felcsúti stróman immáron az ötödiket bonyolította le a Canterrel. Először a bodrogkeresztúri központú Dereszla Bortermelő Kft.-t vette meg, amit a Henye Borászat Kft., illetve a Tokaj-Major Bortermelő Kft. követett, végül pedig Tokajhegyalján vásárolt be.

Jól láthatóan Mészáros bármire rá tudja tenni a kezét, amit csak (a Vezér) meg akar szerezni, hiszen a pénz kicsit sem számít, azt úgyis mi, adófizetők álljuk.