Így akarjuk eltakarítani Orbánt?

Vizimalom_comicstyle

Adott egy ország, melynek határait és légterét minden oldalról Soros György és migránshordája fenyegeti. Az idegenszívű milliárdos bekebelezte az egész ellenzéket, helytartóival új birodalmat épít, melyben hamarosan mindenkinek nagyon-nagyon rossz lesz. Férjeinket és fiainkat átnevelő táborokba viszik, ahonnan muszlim fundamentalistákként térnek majd haza, az asszonyoknak csadorban kell járniuk, gyermekeink pedig a Koránt fogják másolgatni az iskolában, miközben Soros ül a pénzeszsákjain és röhög. Hörög és röhög, mert legyőzte a fehér Európát, amelynek védelmét Orbán Viktor és hős vitézei nem tudták ellátni, bár mindent megtettek. Megpróbálták a sok faékkel Németh Szilárdtól Kósa Lajoson és Semjén Zsolton át Budai Gyuláig zárva tartani a kapukat, Szent István öröksége mégis odalett. Ez a Fidesz kommunikációja most már évek óta. Semmi jövőkép, semmi intelligencia, semmi értelmes felvetés. Csak a hergelés, csak az ostobaság, csak a szétcsúszott külső, rohadó belsővel.

Ez az ő dolguk. Mi, akiknek borzalmasan tele van a hócipőnk ezzel az elmeháborodott brigáddal, nem akarunk egy ilyen színvonalon működő országban élni. De! Ahogy körülnézek az ellenzéki sajtótermékek háza táján, vagy megnézem a cikkek alatti kommenteket, mélységesen megdöbbenek.

Mert minden „lázadó” médium – papíron – az Orbán, takarodj!-mentalitás jegyében dolgozik, ám minden második írásban fanyalognak az impotens ellenzéken, a jövőképnélküliségen, a belső harcokon, meg azon, hogy mindenki alkalmatlan a Döbrögik leváltására. De a fáradságot sem veszik, hogy elmélyedjenek az ellenzéki pártok programjában, felvetéseiket meghallgassák, kielemezzék, mert azzal nem lehet kattintást generálni, ha arról cikkeznek, hogy X pártnak ilyen elképzelései vannak az egészségügy rendbetételével kapcsolatban, Y párt így képzeli el az oktatás jövőjét, Z meg így és így lendítené fel a gazdaságot és vetne véget pl. a sógor-koma-jóbarát világnak.

Nem! Ehelyett szépen felülnek a Fidesz által hajtott körhintára, s azon nyafognak, hogy a jelenlegi hatalomnak sajnos nincsen alternatívája, mert mindenki impotens. Ám a sajtótájékoztatókon ugyanúgy szarságokat kérdeznek az ellenzéki pártvezetőktől, mint a fideszes lakájmédia, vagy az Orbán-csicskák által kitalált álhíreken pörögnek, vagy ugyanúgy beleállnak a „Botka milliárdos-e, Vona buzi-e, Gyurcsány bolond-e, az LMP-s politikus nőmolesztáló-e” színvonalú, irányított ostobaságokba. Persze hogy Orbán és Habony betegre röhögik magukat azon, hogy egy fűszálat sem kell keresztbe tenniük. Hisz az ellenzéki sajtó bár eltartott kisujjal fanyalog a kormánypárti nívótlanságon, egyáltalán nem segíti abban a Fidesz potens kihívóit, hogy megvillanthassák a terveiket, elképzeléseiket.

Mi, itt a Zsúrpubinál hétről hétre beszélgetünk ellenzéki politikusokkal, minden oldalról, mert tényleg kíváncsiak vagyunk arra, hogyan képzelik el Magyarország jövőjét, s hiszünk abban, hogy igenis leváltható ez a maffia, mely lassan kilopja alólunk az unokáink jövőjét is.

Hét hónap van vissza a választásokig. Mivel a sajtónak óriási felelőssége és befolyása van a közéletben, és hatalmas a szerepe a közbeszéd alakításában, lassan el kellene kezdeni építeni az ellenzéket ahelyett, hogy mindenkit lefikázunk. A sajtó már rég nem objektív, nagyon kevés az elfogulatlan újságíró. Mi is szavazópolgárok vagyunk, markáns véleménnyel. A tényekhez ragaszkodni kell, de arra, hogy mindenkire morgunk, kivétel nélkül, most nincs idő.