Mi a gender történik a világgal?

Mi a gender történik a világgal?
Nemis/Lactatia
Fotó: Facebook/Life of Lactatia

Mi a gender történik a világgal? A klasszikus liberalizmus számos vívmányával érte el célját a XIX. századra, melyeknek köszönhetően létrejöttek a ma ismert modern államok. A folyamat olyan nagy nevekhez köthető, mint John Locke, Montesquieu báró, John Stuart Mill vagy Adam Smith. Ez lassan kétszáz éve történt. Ha az volt az „igazi” liberalizmus, akkor mi ez az őrület, ami jelenleg zajlik a világban?

2017-re talán a liberalizmus vált a legjobban definiálhatatlan -izmussá az eszmerendszerek közül. Miért állíthatjuk ezt? Mert a lassan kétszáz éve fejlődő eszmerendszerek csoportjából ez az, amely a leggyorsabban képes a változásra. Tegyük hozzá: mindegy, hogy negatív vagy pozitív értelemben, hiszen eszmerendszerekről beszélünk. Ehhez adódik hozzá, hogy bármi újszerű folyamat lesz úrrá a modern társadalmakon, általában a liberalizmushoz kötik, és ez csak gyorsítja ezt a változást.

Míg a klasszikus XIX. századi liberalizmus a ma ismert társadalmak elhazudhatatlan alapját képezi, addig a 2017-es értelemben vett liberalizmus már valami szörnyű, véget nem érő, megzabolázhatatlan folyamatot, eszmerendszert jelent, melyet a világ jelentős része önmagában, egyedül nem fogad el.

Nézzünk példát a liberalizmus imént kreált, leegyszerűsített és megjelölt két verziójára! A klasszikus liberalizmus vívmányai például: a polgári kormányzás, a népszuverenitás elve, a tolerancia valamilyen szintű érvényesülése, a szabad vallásválasztás és -gyakorlás, a modern emberi jogok, a „modern” magántulajdon, a piacgazdaság, a hatalmi ágak szétválasztása.

A manapság ismert „liberalizmus” ezekhez képest valami egészen más „vívmányokkal” ajándékoz meg minket: Black Lives Matter, illegális migráció, hagyományok szándékos elpusztítása és direkt helyettesítése más szokásokkal, meleglobbi, genderlobbi, multinacionális- és monopoltőke, elitek uralma demokratikus eszközökkel, vagy például ostoba és néha öngyilkos tolerancia más kultúrákkal és társadalmakkal szemben.

Így a két dimenzió közti különbség a napnál is világosabb. Az utóbbiakból egy, vagyis két „vívmányt” emelnénk most ki: a meleglobbit, illetve a genderlobbit. Azért ezt a kettőt, mert ember legyen a talpán, aki meggyőzően képes volna megfogalmazni, mi a kettő közötti különbség.

A gender-, illetve meleglobbi célja, hogy társadalmilag és nemzetközileg elfogadott legyen a nemnélküliség, a melegházasság, az értelmezhetetlen nemválasztás, illetve, hogy előkészítse a terepet az eddig biztos alapnak hitt családmodellek megváltozására. Az alábbi videót a majdnem tízmillió követővel rendelkező Cosmopolitan újság/média tette közzé Facebook-oldalán.

Felvetődik a kérdés, hogy a meleg-, illetve genderlobbi céljai kinek, vagy kiknek lennének fontosak, és miért lenne ez jó a társadalmaknak. Sajnos erre nem tudunk egzakt választ adni. Egy nyolcéves kisfiú, Nemis imád „drag queen”-né alakulni (A drag queen olyan férfi, aki túlsúlyosan kihangsúlyozza női személyiségét a ruházatával - a szerk.), és senkinek sem hagyja, hogy befolyásolja őt ebben.

Ahogy a videóban láthatjuk, édesanyja és a Cosmopolitan is támogatja a fiút/kislányt/vagy ahogy magát nevezi, Lactatia-t ebben a dologban.

E történet után, nincs is szükség szavakra és magyarázatra, egyértelmű a két liberális „dimenzió” közötti különbség.