„Azok a boldog szép napok...” - Orbán nyaral, hadd nyaraljon!

„Azok a boldog szép napok...” - Orbán nyaral, hadd nyaraljon!
Fotó: TripAdvisor

"Ahogy megjöttél, rögtön ősz lett, majd hirtelen tél, más lett a föld és más a világ, havat hord a szél." Orbán nyaralt, mi pedig boldogak voltunk.

Orbán Viktor nyaralásával kapcsolatban több kérdés is felmerült. Az egyik, hogy szinte egy dél-amerikai diktátor szintjén titkolózik Orbán és miniszterelnöksége, hogy idén hova ment nyaralni „a nép egyszerű gyermeke”. Sokan már tudni vélték, hogy "a miniszterelnök egy újabb pszichiátriai kezelésen van Grazban". Mások biztosan voltak benne, hogy Orbán Mészáros Lőrinc nevű strómanjával csapatja annak adriai luxus jachtján. Egyesek az Orbán vonzáskörébe került balatoni szállodák egyikének elnöki lakosztályában sejtették pihenni a „miniszterelnököt”. Megint mások pedig hongkongi és már távol keleti bankok titkos számláinak ügyintézését vizionálták maguk elé.

Ma sem tudjuk, hogy a fenti találgatások közül melyik igaz, illetve melyek igazak. Orbán azonban az Adrián biztosan volt, hiszen a Krk szigetén található punati Lara nevű étterem tulajdonosa posztolt egy képet a TripAdvisoron, amelyen bárgyú arca is látható. Körülbelül ennyire transzparens és átlátható az egész magyar "posztszocialista" állam, mint amennyire nyaralásával kapcsolatban érzékelhettük. Ahelyett, hogy nyíltan és őszintén kiálltak volna Orbán munkatársai, kielégítve az újságírói és választópolgári kíváncsiságot és elmondták volna: „a miniszterelnök az Adrián nyaral”. Ehelyett titkolóztak, több hétig bujkáltak a kérdés elől, mintha Habony "nemismerekilyen" Árpiról szólt volna a kérdés.

Nem, a pórnépnek semmi köze ahhoz, hogy a miniszterelnök hol piheni ki az egész éves közpénz "kezelés" professzionális megszervezéseinek fáradalmait.

„A pórnép csak kussoljon, menjen el négyévente és szavazzon ránk, de kussoljon! Maximum, ha majd év végén úgy van, akkor megint emelünk, de kussoljon az istenadta!” – gondolhatják magukban. Én pedig be is fogom a számat, csupán egyetlen dalt küldök Orbánnak „és mindenkinek, aki szereti”. Bízom benne, hogyha most nem is, de áprilisban mindenképp betalál!