Éljen a sajtószabadság: cenzúráz az MTI

Éljen a sajtószabadság: cenzúráz az MTI
Fotó: Magyar Kurír

A kormánytagok és fizetett véleményvezéreik gyakran hangoztatják, hogy csak az ellenzék agymenése a magyarországi diktatúra emlegetése, valamint a sajtószabadság felszámolásának vizionálása. Aztán történik egy olyan „bagatell” dolog, hogy az MTI „kifelejt” bizonyos kormánykritikus részletek egy tudósításból. Akkor ez mi? Bizonyára csak egy álhír.

A 444.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy Veres András püspök a Bazilikánál erős bírálatot fogalmazott meg a kormány felé, ám az MTI ezt „elfelejtette” közölni az eseményről szóló tudósításában.

A Bazilikánál Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét, ennek fő szónoka Veres András volt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Testvérek, még egy belső veszélyre oda kell figyelnünk! Ugyanis egy fondorlatosan megfogalmazott, a jószándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye! Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésbe - jelentette ki Veres András.

A teljes beszédét a katolikus portál, a Magyar Kurír közölte úgy, ahogy azt a Magyar Távirati Irodának kellett volna.

Állampárti diktatú…ööö…akarom mondani: erős és büszke európai ország.