Bréking!-Tudta?-Aztak.rva: A Nézőpont és a 888.hu a garancia a kiegyensúlyozott tájékoztatásra!

A kormány mai szellemi állapotát legjobban kifejező beszélgetés zajlott le augusztus elején. Nem éppen váratlan fordulat, hogy hol: a Fidelitas nyári táborában. Az ifjúsági tagozatnak aposztrofált politikai pályára erőltetett, színvonaltalan csicskamunkát végző tömörülés nyári táborában hívtak életre egy világmegváltó-elemző értekezést.

fidelitas.hu

Sokat elárul a Fidesz házi, belterjes közszereplő-neveldéjének színvonaláról, hogy a Fidelitas nyári szabadegyetemén az „újmédia szerepéről és a sajtó kiegyensúlyozottságáról” (!) Deák Dániel, a kormánypropaganda-elemző Nézőpont Intézet munkatársa és Horváth József György, a 888.hu nevű Habony-féle hánytatókapszula „újságírója” tartott előadást. A moderátor szerepét Falusi Vajk, a Fidelitas alelnöke töltötte be. (A Fidelitas tehetségeiről pedig az árul el sokat, hogy a tábor után három héttel sikerült csak az eseményről szóló tudósítást feltölteniük a honlapjukra.)

A témaválasztásnak megfelelően számos szakmai gondolat került a napfényre betonbiztos érvrendszerrel megtámogatva.

A következő – nyugalom megzavarására alkalmas – állítások hangzottak el:

- A sajtószabadság megszűnését a balliberális sajtó vizionálja 2010 óta folyamatosan.

- Deák Dániel szerint rendkívül fontos, hogy a balliberális véleményformálók mellett az elmúlt években megjelentek a jobboldali internetes híroldalak és blogok is, melyeknek köszönhetően ezen az egyre nagyobb súllyal rendelkező médiatípuson is elérhetővé válhat a kiegyensúlyozottság. Kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy ez jelenleg nem érvényesül, hiszen a főként kormányellenes tartalmat előállító internetes portálok összesített elérése jelenleg jóval nagyobb a jobboldali, kormánybarátként is nevezett felületekénél.

- A legerősebb mondat az objektív tájékoztatás apokrifjének tekinthető 888.hu alkalmazottjától hangzott el, aki mesélt arról is, hogy milyen érzés a balliberális támadások kereszttüzében dolgozni: „A sok támadás csak erősíti őket abban, hogy jó az, amit csinálnak”. Véleménye szerint igenis nagy szükség és valós társadalmi igény van a 888.hu működésére, azaz „egy fiatalos, vállaltan jobboldali és kormánybarát internetes portálra, melyet alátámaszt az is, hogy hónapról hónapra dinamikusan nő a 888.hu olvasótábora és Facebook közössége". 

- „A főként kormányellenes tartalmat előállító internetes portálok összesített elérése jelenleg jóval nagyobb a jobboldali, kormánybarátként is nevezett felületekénél”.

- A 888.hu és a hozzá hasonló sajtótermékek szerepe is egyre fontosabb, hiszen az értelmezési versenyben – legyen szó például a bevándorlási válságról, az USA elnökválasztásáról, vagy éppen az EU jövőjét illető kérdésekről – rendre alulmaradnak a balliberális internetes portálok, mint mondta: egyre távolabb állnak a valóságról ezek a médiafelületek.

Nos, mindezt áttanulmányozva kijelenthetjük: értékes tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Megtudtuk például, hogy a 888.hu - ami napi szinten áldoz a kamuhírek oltárán, és ami Tóbiás József feleségét tavaly januárban úgy támadta be, hogy az azóta is példátlan a magyar médiatörténelem egészét tekintve – a számos támadás közepette a balliberális médiafölényt igyekszik tompítani, miközben sokkal közelebb állnak a valósághoz, mint az ellenzéki hírportálok. Mondjuk, ennek a mondatfoszlánynak a leírásakor valahol kegyetlen hangon felsírt az újságírói szakma sajtóetika nevű megbecstelenített gyermeke, de sebaj. Ha a Fidelitas nyári táborában ezt mondják, akkor az a korrekt, ha igaznak véljük.

Az „Ön kiverné-e Tóbiás József feleségének régi képére?” kérdéssel ellátott 888.hu-s szavazást pedig a „Média írott és íratlan szabályai” c. sírfelirat alá ássuk el, és gyorsan merüljön a feledés homályába! Majd tegyük ezt a kormány által uralt gigantikus méretű médiabirodalom létezésének tényével is.

A lényeg, hogy vannak olyan pergő nyelvű Orbán-seggevége „publicisták”, akik elhiszik, hogy egy polcon vannak az újságírásra szakosodott személyekkel. Pedig csak 30 ezüstpénzért elégítenek ki egy olyan csekélyke tömegigényt, ami hamarosan csak elrettentő kordokumentumként marad majd fent a világhálón.