Az Orbán-ellenes Jeszenszky Géza összekapott a kormánnyal szimpatizáló fiával

Az Orbán-ellenes Jeszenszky Géza összekapott a kormánnyal szimpatizáló fiával

A kettős interjú a Heti Válaszban jelent meg. Úgy tűnik, már családon belül is hat az uszítás.

Az Antall-kormány volt külügyminisztere, illetve közéleti témákban is bátran megnyilvánuló, DJ-ként üzemelő fia nem túl könnyű életébe nyerhettünk betekintést.

Köztudott, hogy Jeszenszky Géza nyíltan kormányellenes nézeteket vall, a jelek szerint fia viszont szimpatizálhat vajdáékkal. Egy biztos, nem csípi az ellenzéket.

Idősebb Jeszenszky egy egyszerű fiatalkori lázadásnak véli fia álláspontját, Zsolt már ezen a ponton szembement apjával, hiszen tagadta ezt az állítást.

Önbizalma mindenesetre bőven van, állítása szerint ő nem egy egyszerű DJ, sőt, ennél is továbbment:

Műveltségben, világlátottságban bármikor ki merek állni bármelyik nagyképű, idegenszó-fetisiszta hózentrógeres hólyaggal.

Az is böki a csőrét, hogy korábban a baloldal nem szívlelte az Antall-kormányt, ezzel szemben most elismeri annak tagjait. Például az apját.

Rendkívül hiteles ez az elismerés - mondta. 

A volt külügyminiszter az interjúban sem fogta vissza magát, elutasította a "közéletet elöntő hazugságáradatot, a közpénzen folytatott agymosást" és a kommunizmust emlegette.

Fiának erre is megvolt a válasza, most kapaszkodjanak meg: szerinte pont most lettek kiegyensúlyozottak a médiaviszonyok!

Innentől egyébként meglehetősen nehéz komolyan venni a srácot. Kettejük viszonyáról mindenesetre sokat elmond az interjúból, az Index által is kiragadott részlet:

Milyen családot alapított eddig?

J.Zs: Sajnos még nem jött az a nő, akivel érdemes lett volna. De a meglévő családomat nagyra értékelem. 

Vasárnaponként templomba jár?

J.Zs: Abszolút. Modern, ökumenikus keresztény istentiszteletre.

J.G: Ez újdonság számomra.

J.Zs: Pedig elmeséltem többször is. Úgy látszik, akkor sem figyeltél rám.

Zárásként pedig a fideszes gőgösséget méltóképpen szimbolizáló reakcióra hívnánk fel a figyelmet:

Az idősebb Jeszenszky megjegyzésére, mely szerint, "nem kívánhatja, hogy Orbán ismét nyerjen, miután nincs esély arra, hogy a kormányfő megálljt parancsoljon az embereinek és a neki hasznot hozó, elképesztő korrupciónak", ezt válaszolta:

"Megint ez az értelmiségi nyünnyögés!"

Hogy is mondta édesapád? Működik az agymosás. Könnyen lehet, hogy inkább a DJ pultnál kéne maradni, még szerencse, hogy az általad szajkózott lemez, hamarosan lejár...