Óda Kósa Lajoshoz

Óda Kósa Lajoshoz
Fotó: zsurpubi.hu

Hatalmas szomorúsággal, de tudomásul vettük, hogy a magyar nemzet egyik legnagyobb embere (persze csak Orbán Viktor miniszterelnök úr után) két év után távozott pártunk vezető tisztségéből, a Fidesz-frakció éléről, és a továbbiakban a Modern Városok Program megvalósításának tárca nélküli minisztereként fog tovább munkálkodni értünk, magyar emberekért.

Kétség nem férhet hozzá, hogy Kósa Lajos felejthetetlen két évet szerzett minden igaz magyarnak. Finom humorával, tapintatos és udvarias válaszaival, kimért, mégis barátságos mosolyával szinte mindegyik sajtótájékoztató egyszemélyes show man-je volt. Persze csakis a szó legnemesebb értelmében: ő a pulpitusra, a reflektorfényre hivatott. Nem véletlenül lett 2001-ben az év polgármestere Debrecenben.

Kósa egyértelműen politikusnak született. Olyannak, aki feltétel nélkül szolgálja népét és hazáját. Noha még csak 53 éves, eddigi nyilvános szereplései alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy képességei bőven túlszárnyalják életkorát. Ne szégyelljük kimondani, épp ellenkezőleg, legyünk büszkék arra, hogy egy olyan interdiszciplináris tudással rendelkező polihisztor, mint Lajos, éppen ide született, majd arra tette fel az egész életét, hogy szakértelmével az ország, illetve a benne élők boldogulását szolgálja!

Személyében egy rendkívül megbízható, becsületes és tanult embert ismerhettünk meg, akit most más kihívások elé állít Miniszterelnök úr. Természetesen biztosak vagyunk abban, hogy Orbán Viktor tudja, mit csinál, hiszen ő mindig állócsillagként mutatja az utat mind hűséges, mind pedig eltévelyedett nyájának még ezekben a viszontagságokkal teli, nehéz időkben is, amikor a Soros-hálózat eszeveszetten ügyködik, hogy Magyarországot a migránssimogatás fertőjébe taszítsa, olyan hellyé, ahol gyermekeink fejét levágják – de legalábbis összezavarják – az iszlám terroristák, asszonyainkon pedig – kimondani is borzalmas – mocskos férgek tesznek erőszakot.

El sem tudom képzelni, milyen érzés lehetett eddig Lajosnak, hogy minden áldott héten többször is a hazaáruló, nemzetellenes, Soros György által pénzelt újságírók idióta kérdéseit kellett hallgatnia. Személy szerint én valahányszor láttam őt, mindig csodálattal figyeltem higgadt, megfontolt és rendkívül mélyen szántó válaszait azokra a faék egyszerűségű „kérdésekre”, amiket a mocskos terroristákkal cimboráló zsurnalisztahorda szegezett neki. Szívem szerint kedvem lett volna néha egyet-kettőt lelőni. De hát Ő nem ilyen, Kósa Lajosnak vajból van a szíve, még ha néhanapján – persze jogosan – idegesebb is volt a kelleténél.

Azt a rengeteg jót, amit a Fidesz frakcióvezetőjeként adott, azt a rengeteg örömöt, amit nekünk okozott, meghálálni nem lehet. Most azonban egy egészen más ajtó nyílt meg előtte, s a bátor hazafi nem félt belépni rajta. A méltán népszerű és sikeres, rohamos gyorsasággal növekvő Modern Városok Program megvalósítása nem is kerülhetett volna jobb ember kezébe.

Nos, mit is mondhatnók még? Inkább nem kertelek: nehéz lett a pennám így a végére, mivel bevallom férfiasan, kicsit könnybe lábadt a szemem. Talán a legbölcsebben akkor járunk el, ha a miniszterelnökséget vezető minisztert, Lázár Jánost idézzük, aki nemrégiben egy Kormányinfón a következőket mondta Kósa Lajosról: „Kósa Lajos kiváló frakcióvezető, ahogy kiváló polgármester is volt. Ha Orbán Viktor a választás előtt, vagy a választás után arra kéri Kósa Lajost, hogy legyen a kormány tagja, azt én jó döntésnek tartanám. Nagy tisztelője vagyok Kósa Lajosnak.” Ezzel csak egyetérteni lehet, mi is hatalmas tisztelői vagyunk a „debreceni fenegyereknek”! Reméljük, a jelzőért nem haragszik Miniszter Úr.

Sok erőt és egészséget kívánunk Önnek, és könyörögve kérjük, ne felejtsen el mindig maga mögé nézni, amikor kilép az utcára, a folyosóra, vagy igazából bárhová, nehogy Soros valamelyik katonája sunyi módon a hátába döfje a kését!