Vajon besúgó volt Ómolnár Miklós, a Ripost főszerkesztője?

Torgyán József érdekes ember volt. Személyisége és stílusa ugyan megosztó, sőt a rendszerváltásban, illetve az azt követő időszakban betöltött szerepe talán megosztó ma is. Azt azonban kár tagadni, hogy rendkívül szórakoztató egyéniség volt. Személy szerint sosem rajongtam a politikájáért és távol állt tőlem mindent maga alá gyűrő exhibicionizmusa, mindezek ellenére szerettem vele beszélgetni, mert meglepő információk, különös anekdoták mindig voltak a tarsolyában.

AllamvedelmiOmolnar_feketefeher_(1)

Halála előtt néhány héttel még véletlenül összefutottunk egy budai bevásárlóközpontban, mondtam is neki, hogy elindítottam egy politikai gegportált és valamikor keresni fogom, hogy beszélgessünk, ő ugyanis egyáltalán nem fukarkodott a különböző, a mai hatalom számára is rendkívül kínos és olykor szaftos történetekkel.

Sajnos, az a találkozó már nem jött össze, de azért addig jó néhányszor beszélgettünk. Egyik alkalommal a Gellért Fürdőben áztattuk magunkat, amikor szóba került a szintalatti bulvár magyar varangykirálya, Ómolnár Mikós. A kisgazda Kis Újság egykori főszerkesztőjéről és az FKGP parlamenti képviselőjéről nem volt a kisöregnek túl jó véleménye.

Azon nem csodálkoztam, amikor azt mondta, hogy a valamikori KISZ-lap Ifjúsági Magazin egykori főszerkesztőjének kitüntetett szerepe volt a kisgazdapárt tönkretételében. Azon viszont megdöbbentem, amikor Torgyán konkrétan besúgónak, ügynöknek titulálta Ómolnárt. És talán magát, talán a Független Kisgazdapártot is mentve, azzal védekezett, hogy amint tudomására jutott ez az információ, kivágta a pártból a vállalhatatlan figurát.

Ma sem tudom, hogy igazak voltak-e Torgyán József vádjai, de nem dobnék hátast attól, ha kiderülne, hogy igen. Reméljük, egyszer megtudjuk, annak ugyanis szimbolikus üzenete lenne, no meg bájos pikantériája, ha esetleg kiderülne, hogy a rendszerváltás előtt közvetlenül beszervezett kommunista ügynök a Fidesz leggusztustalanabb, leghazugabb és leggátlástalanabb bulvárlapjának főszerkesztője.

A kérdés tehát továbbra is kérdés marad: besúgó volt-e Ómolnár Miklós, a Ripost főszerkesztője?