Bajban az Origó, kevés a fluffer?

Bajban az Origó, kevés a fluffer?

Elcsíptünk egy álláshirdetést, ahol egy csodálatos, lelkesítő köntösbe burkolták azt a tömény szart, ahova kétségbeesetten keresnek olyanokat, akiknek valójában csak a pénz számít és ezért akármilyen hazugságokat képesek leírni. Sőt, megtaláltuk azt a hirdetést is, ami állítólag az eredeti volt.

Nehéz napok járnak az Origóra, mióta beálltak az Orbán hatalmának fenntartását szolgáló, fideszes propaganda-médiumok sorába. A portál ma már csak egy lesajnált vicclap, ez pedig az olvasottságán, illetve az oldalon található, „cikkekhez” írt szánakozó kommenteken is tisztán látszik. Az sem meglepő, hogy ez az internetes szennylap egyre nehezebben talál olyan embert, aki hajlandó náluk dolgozni.

Azok közül ugyanis, akik korábban bekerültek ebbe az álhírgyártó, gátlástalan emésztőgödörbe, egyre többen nem bírták gyomorral és elhagyták a habonyi online médiumok közül is talán a legeslegalja színvonalat képviselő, egykor szebb napokat látott Origót. Bár e téren azért erős a verseny, hiszen a 888.hu, vagy éppen a Ripost is csontig hatolt Orbán termetes tomporába.

Gondoljunk csak bele, mekkora lehet a gáz ott, ahol már fidelitaszos csicskákat kell behívni „újságírónak”?

Most pedig elcsíptünk egy álláshirdetést, ahol egy csodálatos, lelkesítő köntösbe burkolták azt a tömény szart, ahova kétségbeesetten keresnek olyanokat, akiknek valójában csak a pénz számít és ezért akármilyen hazugságokat képesek leírni. Abba már bele sem megyünk, hogy a hasunkat fogtuk a röhögéstől azon, hogy vezető online médiának titulálják magukat, ebben a részben a vezető, és a média sem stimmel, előbbit nem kell magyaráznunk, utóbbi pedig helyesen: médium. Nos, az első mondatban tehát komolytalanná vált az egész.

origo_edited

Azt, hogy mennyire nehéz helyzetben van a zorigó, jól mutatják a hirdetéshez érkezett kommentek is, mi most csak kettőt emeltünk ki:

kommentek_edited

Mi azonban megtaláltuk azt az álláshirdetést, ami valószínűleg az eredeti volt, íme:

Fővárosban élő, gátlástalan, tollbamondást írni tudó, álhírgyártó "újságírót" keres Magyarország lezüllött, a béka segge alatt kettővel kullogó online médiuma.

Elvárások:

- Többéves flufferi gyakorlat

- Erkölcstelenség

- Szolgalelkűség

- Gátlástalanság

- Monotonitás tűrés

Előnyök:

- Fidelitas-tagság

- Általános iskolai végzettség

- Gerinctelenség

- Korábban kioperált lengőbordák

Erkölcsi bizonyítvány nem szükséges!

Jelentkezés: [email protected]

Lássuk be, ez sokkal közelebb áll a valósághoz! Aki pedig megfelel ezen elvárásoknak, az nyugodtan jelentkezzen.