Polt Péter egy bűnsegédlettel vádolható fideszes

Polt Péter egy bűnsegédlettel vádolható fideszes
Fotó: Facebook/Szigetvári Viktor

Jogerősen is megnyerte Szigetvári Viktor azt a pert, amelyet Polt Péter indított ellene. A Kúria kimondta, hogy az Együtt politikusa nem gázolt a legfőbb ügyész becsületébe azzal, hogy bűnsegédnek nevezte Quaestor-ügyben. Továbbá egy másik „döbbenetes” tény is leszögezhető: az ügyészséget is lehet fideszesnek minősíteni.

A per amúgy több, mint két év után zárult le jogerősen. A Kúria álláspontja szerint a korábban eljáró bíróságok helyesen jutottak arra a következtetésre, hogy Szigetvári véleményt formált és nem tényeket állított Polt tevékenységéről. Márpedig a szabad véleménynyilvánításhoz való jog a véleményt annak valóságtartalma nélkül védi.

Júniusban Rogán Antallal kapcsolatban derült ki, hogy az ő „tevékenységi körét” is nyugodtan lehet a nevén nevezni. Azóta bátran lehet bűnözőnek hívni a propagandaminisztert, hiszen az akkori per tétje az volt, hogy illethető-e ezzel a jelzővel a Juhász Péter érvelése szerint bűnözőkkel üzletelő politikus.

Igen, Magyarország egy olyan különleges hely jelenleg, ahol nem azért készülnek és gyűlnek a vádiratok, hogy hazánk kifosztói lakat alá kerüljenek, hanem azért kell pereskedni, hogy az igazságot egyáltalán megemlíthessük.