Az államtitkár szerint is álhír a kórházi patkánypotyogás

Az államtitkár szerint is álhír a kórházi patkánypotyogás

Rétvári Bence, Balog Zoltán parlamenti államtitkára főnöke nyomdokába lépett. Álhír, álhír, álhír minden, ami az egészségügyben nem csillog. Pl. az augusztusi patkánypotyogás a Merényi Kórházban. 

A botrányos esettel kapcsolatban Rig Lajos, a Jobbik egészségpolitikusa Balog Zoltán miniszternek küldött írásbeli kérdésében az alábbira kíváncsi:

„Hogyan gyógyuljanak a betegek ilyen kórházakban?”

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa ugyancsak Balog minisztertől kérdezte, ha az említett patkányos eset álhír a minisztérium szerint, akkor miért kellett rágcsálóirtást és belső vizsgálatot elrendelni a kórházban. 

Balog "Imalánc" Zoltán megbízásából a pökhendi és cinikus Rétvári államtitkár válaszolt. Rig Lajossal személyeskedő levélben közölte, hogy a Jobbik a hatalomért mindenre képes (hogy jön ez az egészségügyhöz - a szerk.), különben is, a felújítási munkák során osont be egy fránya rágcsáló az álmennyezetre, de a dolgozó nem is tudta beazonosítani, s azt egyetlen mókust, menyétet, egeret vagy patkányt semmiképpen sem lehet inváziónak nevezni. 

A Merényi Kórház dolgozói azonban arról számoltak be, hogy a kórház tele van rovarokkal, tetvekkel.

Dehogy van, kedves egészségügyi dolgozók! Rétvári államtitkár úr vigyázó szeme Önöket is figyeli. A Merényiben meg nincsen semmi látnivaló.