Stefka szerint Orbán is a „Soros-kommandó” része?

Stefka szerint Orbán is a „Soros-kommandó” része?

Stefka István, az „objektív” médiamunkás, a Kádár-rendszerben is lubickoló bértollnok nem fogy ki a témákból. Ez leginkább azért van, mert igazából csak egyetlen témáról képes írni. Kitalálják, melyik az? Kicsit segítek, mert nehéz: „S”-sel kezdődik, „o”-val folytatódik, és „ros”-sal végződik.

„Az Öreg” döbbenetesen egyedülálló módon képes napról napra új színt vinni a magyar közéletbe. Ennek a különleges tehetségnek a szellemi alapjaira épült fel legutóbbi, égetően fontos problémára rávilágító, stílusbravúrokat felvonultató, egyedi témaválasztásból születő írása, melynek címe: Soros-kommandó.

Már a lead elemi erővel hasítja ketté a virtuális teret, annyira érzi István, hogy hogyan kell párhuzamba állítani a jelen idők szavát és a múlt szellemiségét.

"Nevük már védjegy, hiszen onnan kapják a pénzt, az utasításokat és a kiképzést is. Ezt már sohasem vakarhatják le magukról. Nem különböznek az 1919-es Lenin-fiúktól, akiket személyesen Kun Béla, Szamuely Tibor, Vágó Béla (belügyi népbiztos-helyettes), Pogány József, Cserny József és a többi Oroszországból hazatért bolsevista agitátor támogatott" – írja a "Soros-kommandóról".

Van itt viszont valami, amit nem egészen értünk: Soha nem vakarhatják le magukról? Mert onnan kapják a pénzt?

Bár kellemetlen, de azért akaratlanul is bevillan ilyenkor a Fidesz 25 évvel ezelőtti nyilatkozata, amelyben Orbán és ösztöndíjas barátai még bő nyállal áztatták Soros Györgyöt.

Akkor ezt mikor is vakarták le magukról:

A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata – Soros Alapítvány 

1992. szeptember 28., hétfő – Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog.

Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen:

Magyar Oxfordi Társaság
Bibó István Szakkollégium
Bibó István Szakkollégisták Egyesülete
Széchenyi Szakkollégium
Rajk László Szakkollégium Diákbizottsága
Századvég Szerkesztősége