„Legyél legalább 10 éves, de ne legyél több mint 17” - így hirdette médiaiskoláját a gyermekeket zaklató tanár

„Legyél legalább 10 éves, de ne legyél több mint 17” - így hirdette médiaiskoláját a gyermekeket zaklató tanár

A hollywoodi szexbotrány kapcsán megírt első cikkünk óta egyre többen jelentkeznek a gyermekkori szexuális zaklatásokat átélt érintettek közül, pedig a szakértők szerint egyáltalán nem könnyű legyőzni az egykori áldozatoknak az önvádat, saját maguk hibáztatását még felnőttként sem.

Oknyomozásom folytatódott. A névváltoztatáson átment, feltételezhetően a szexuális visszaélésekhez újabb és újabb kislányokat szolgáltató egyesület által működtetett, szintén megújult nevű médiaiskola telefonszámán elértük a - történetünkben az egyszerűség kedvéért korábban csak - Kata névvel szerepeltetett fiatal hölgyet.

A beszélgetés folyamán Kata letagadta, hogy Mukinak szerepe lett volna az egyesületekben. Közöltem vele, hogy ennek ellentmondanak a cégbírósági adatok, ugyanis a bejegyzések tanúsága szerint ő volt az elnöke a korábbi szervezetek mindegyikének. Kata erre még azt is letagadta, hogy ismerné Mukit, azonban, amikor tudattam vele, hogy több, az interneten megtalálható fotó ennek ellenkezőjét bizonyítja, akkor ismét a már jól ismert jogi okoskodással és fenyegetéssel próbált eltántorítani célomtól, az igazság kiderítésétől, illetve a valóság felfedésétől, majd - kiváló taktikai érzékről téve bizonyságot - rám csapta a telefont.

Mindeközben az is kiderült, hogy a korábbi feljelentés Budapest egyik kerületének rendőrkapitánysága által - csupán kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt - lefolytatott büntetőeljárása után a keletkezett iratokat 2014 júliusában a nyomozóhatóság, vádemelési javaslattal, megküldte az illetékes ügyészségnek. Éppen a büntethetőség miatt nagyon fontos változás, illetve adalék az is, hogy azóta a Büntető Törvénykönyv 2014. évi módosításának értelmében a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények nem évülnek el az ötévnyi szabadságvesztésnél súlyosabban büntetendő bűncselekmények büntethetősége esetén, amennyiben a sértett a bűncselekmény elkövetésekor 18 évesnél fiatalabb volt. Nos, ügyünkben az életkor biztosan nem kérdés, sajnos megfelel a törvényi tényállásnak...

Folytatás következik...