Nem vicc: Budapest ismét pályázni akar a nyári olimpiai játékokra

Csak most előtte tartanának egy népszavazást is :D :D :D.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke arról beszélt tegnap az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy azon dolgozik, hogy... (Most gyorsan igyon egy nyugtató hatással bíró alkoholtartalmú frissítőt!)

...Budapest pályázzon a nyári olimpiai játékokra. "Jelen állás szerint ez a 2032-es olimpiát jelentheti. Ennek alapvető feltétele, hogy legyen egy népszavazás” - fogalmazott.

Nem tudom, ki emlékszik, de a 2024-es olimpiai rendezéstől azután tekintett el az Orbán-kormány, mert realizálódni látszott egy referendum lehetősége. A jövőben viszont ők szeretnének népszavazást tartani. 

Kulcsár szerint amúgy a vizes és a dzsúdó-világbajnokság, az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok, a vitorlás- és szörf-Európa-bajnokság sikere erősíti azt a nemzetközi sportszakmai véleményt, hogy Budapest képes olimpiát rendezni.

Igen, a rendezésre vonatkozó siker főleg a cseppet sem elszálló költségek visszafogott kezelésében volt észrevehető. Sőt, erős és büszke kormányunk egyáltalán nem korrupt közpénz-kezelési technikája teszi leginkább alkalmassá hazánkat egy nyári olimpia megrendezésére. Bár abban rendkívül erőteljesen bízunk, hogy 2018 után ők már semmilyen pályázatot nem tudnak majd benyújtani.