30 ezer ember hiányzik az építőiparból az elvándorlás miatt, de Lázár szerint ez hülyeség

30 ezer ember hiányzik az építőiparból az elvándorlás miatt, de Lázár szerint ez hülyeség

A problémát a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója, Scheer Sándor vetette fel, a kancelláriaminiszter reakciója pedig erre mindössze annyi volt, hogy az igazgató hülyeségeket beszél. Welcome to Hungary!

Már 20-30 ezer ember hiányzik az építőiparból, többek között azért, mert hiába emelkedtek a kivitelezési díjak, rossz a bérszerkezet, a pluszpénzek nem jutnak el az alsó szintekig, nagy részük eltűnik a kkv-szektorban, ahol az alkalmazottak 90 százaléka továbbra is minimálbéres, és a cégek nem költenek fejlesztésre. A szakképzett munkaerő kivándorlását tehát nem sikerült megállítani, pedig a pénz, amelyből emelni lehetne a béreket, már ott van az ágazatban – összegezte az országos helyzetet a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója, Scheer Sándor a Világgazdaságnak.

A felvetett problémákra egy újságíró kérdezett rá a tegnapi Kormányinfón, Lázár pedig kiakadt. Szerinte Scheer téved, nőttek a bérek, ha nem nőnek a mesteremberek elmennek más országba és

Scheer hülyeségeket beszél.

Hát, akkor ez e probléma is megoldva, tisztázva. Amúgy a Market Zrt. eddig sorra nyerte a kormányzati közbeszerzéseket. Lehet, hogy csak eddig.