A nyugdíjprémium nem védi meg az idősek életét!

Orbán Viktor a napokban bejelentette, hamarosan ajándékot kapnak a nyugdíjasok, mégpedig nyugdíjprémiumot novemberben. Meg arról is beszélt, hogy olyan országot akarnak építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodnak – fogalmazott a miniszterelnök. Nagyon jól hangzik, igaz?

ReszkessetekBunozok_comicstyle

A látszatintézkedések korát éljük, közben az idősebb korosztályt komolyabb veszély fenyegeti, mint valaha. Orbán megvéd minket a migránsoktól, állítása szerint a kerítéssel távol tart minden rosszat hazánktól, azonban arra képtelen, hogy a közbiztonság állapotán javítson, és megóvja a nyugdíjasokat a bűnözőktől. Igaz, már agyonismételgetett frázis, de nem lehet eleget emlegetni Pintér Sándor szavait 2010-ből, ahogy biztosított bennünket, hogy itt bizony két hét alatt rend lesz.

Azóta már nagyon sokszor eltelt az a két hét, ám a közbiztonság talán rosszabb, mint valaha. Ma naponta terrorizálnak embereket Budapesten az 1-es villamoson, kardokkal támadnak egymásra családok a belvárosban, szúrnak le egyeseket a nyílt utcán. Arról pedig nem is beszélve, hogy rendszeresen ölnek meg brutális kegyetlenséggel nyugdíjasokat vidéken.

- Múlt vasárnap reggel értesítették a rendőrséget, hogy holtan találtak egy idős nőt Zsámbokon. Azóta előzetes letartóztatásba helyeztek egy 24 éves fiatalt, aki megölte az asszonyt, és egy kamaszfiú, aki megpróbálta elbujtatni a tettest és elégetni annak véres ruháit. A 24 éves férfi szombat este a szállásán pálinkázott, sörözött és borozott, ráadásul valamilyen kábító hatású anyagot is fogyasztott, majd elindult. Az áldozat házába az ablakon keresztül mászott be, rátámadt az ágyban fekvő 88 éves asszonyra - egy vascsővel ütötte-verte. Az idős nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. A kora reggeli órákban a gyilkos elmondta a munkatársának – az ügy másik gyanúsítottjának –, mit tett. A kamasz ezután fogta barátja szennyezett ruháját, cipőjét és a kályhába dobta, hogy elégesse. De nem volt nála öngyújtó, így végül nem tudta megsemmisíteni a bűnjeleket.

- Október elején Tatabányán vertek agyon és raboltak ki egy idős asszonyt, akit egy 19 éves férfi és társa brutális kegyetlenséggel bántalmaztak.

- Tavasszal több ilyen eset is történt, például Nyírturán. A tettest elfogták, aki az ominózus estén átmászott a nyírturai, 84 éves idős asszony házának kerítésén, és a bejárati ajtót betörve bejutott a házba, ahol a sértettet konyhakéssel nyakának jobb oldalán, szívén, jobb combján megszúrta, valamint a fejét legalább négyszer megütötte. Az elszenvedett sérülések következtében az idős nő rövid időn belül meghalt.

- Áprilisban nyéstai otthonában támadtak rá egy 86 éves idős asszonyra, és vascsővel verték agyon.

Ahogy a fenti példák is mutatják, a nyugdíjasoknak, időseknek nem csak látszatintézkedésekre, hanem valódi tettekre van szükségük. Orbán Viktor a migránsok és Soros György mellett, megpróbálhatná felvenni a harcot az itthoni, hús-vér bűnözőkkel.