Szánalmas: Orbán focicsapata sorsjegyeket osztogat, hogy legyenek szurkolói

Szánalmas: Orbán focicsapata sorsjegyeket osztogat, hogy legyenek szurkolói
Fotó: zsurpubi.hu

A felcsúti kiskirály klubja, a Puskás Akadémia vezetése minden eszközt bevet annak érdekében, hogy ne kongjon üresen a stadion. De így se nagyon jön össze a dolog.

Jól tudjuk, mennyire számít a nézőszám a fociban, és úgy általában a sportban, főként az első osztályban játszó csapatoknál. Nem csak a klub bevételét növelhetik a kilátogató szurkolók, de egyúttal a csapat presztízsét is.

Nos, az NB1-be felkúszott felcsúti Puskás Akadémiánál egészen elképesztő, a szánalmasság határát erősen súroló ötlettel álltak elő: a belépő megvásárlásáért cserében kaparós sorsjegy jár mindenkinek. A klub közleménye szerint ráadásul a november 18-i Diósgyőr elleni meccsen rögtön kettő is jár.

 És hogy pontosan miket is lehet nyerni? Íme a felcsúti csapat felhívása:

„A Nemzeti Sport segítségével akár kétszer is nyerő lehet játékunkban, ha kilátogat november 18-án a PAFC–DVTK mérkőzésre! A Puskás Akadémia FC november 18-án 15.30-kor fogadja a Diósgyőri VTK együttesét a Pancho Arénában. A találkozóra jegyet váltó kedves szurkolóink ezúttal is értékes nyereményekkel gazdagodhatnak: ha a hazai szektorok bejáratánál a jegyükön lévő kódot bemutatják a hostesseinknek, és a cserébe kapott kaparós sorsjegyen található kódot feltöltik, hetente egy két főre szóló wellnesshétvége, havonta egy kerékpár, főnyereményként pedig egy kétszemélyes, egyhetes madridi út lehet a jutalom. Most a Nemzeti Sport segítségével „emeltük a tétet”: a sportlap november 8-ai számában egy kupont talál, amely a mérkőzés előtt egy újabb kaparós sorsjegyre váltható, s így dupla esélyt kínálunk arra, hogy Ön legyen a nyerő!”

Nem is csoda, hogy úgy csalogatják a nézőket, ahogy csak tudják, mivel a múlt hétvégi Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia bajnoki mérkőzésére egyetlen drukker volt csak kíváncsi. Ráadásul mint kiderült, a vendégeknek fenntartott szektorban árválkodó néző nem is felcsúti szurkoló volt, hanem csak egy foci szerető, ELTE-re járó polgártársunk. Rajta kívül egyébként csak még két biztonsági őr volt ott, akivel sokat beszélgetett.

Ez tehát Orbán sok-sok milliárdnyi közpénzzel (TAO és egyebek) kitömött focicsapatának teljesítménye, már ami a szurkolókat illeti.

Jó volna, hogyha azon is ilyen kreatívan és ötletesen fáradoznának drága honatyáink, miként lehetne megállítani, legalábbis mérsékelni a hazánkat drasztikus mértékben sújtó elvándorlási hullámot. Persze tudjuk, arra van csak pénz, amire a Vezér akarja. És hát a VIP-páholyban pöffeszkedve szotyizó Orbánt a focin és a haverokon kívül nem sok minden más érdekli.