Hat bizonyíték, hogy Orbán retteg

Egyesek Orbán Viktorba vetik minden bizalmukat. A képével tapétázzák ki a szobájukat, fideszes mágnest tesznek a hűtőjükre és ódákat zengenek a miniszterelnök bátorságáról. Azonban kár lenne a kormányfőre bíznunk a kis életünket, Orbán ugyanis nem más, mint egy félős nyuszi. Rendkívül agresszív, cinikus, visszataszító politizálása arról tanúskodik, hogy az ország "első embere" retteg, nem is kicsit.

Orban_Scared_03b

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyáron még arról beszélt, hogy Orbán Viktor nem fél semmitől, mert nem olyan típus, tehát áll elébe a kampánycsatának. A bátor miniszterelnök azonban gyakorlatilag megszüntette a kampánycsatát, hatalmát kihasználva próbálja ledózerolni az ellenzéket és mindenkit, aki nem rá szavazna. Orbán ugyanis fél a valódi megmérettetéstől. Mit fél? Egyenesen retteg.

Retteg mindenkitől, aki elhagyta az országot. Ezt bizonyítja a választási rendszer. A határon túli magyarok ugyanis sokkal egyszerűbben tudnak szavazni, mint azok, akik elvándoroltak és külföldön vállaltak munkát. A választási eljárási törvény szerint azok a magyar állampolgárok, akiknek nincs magyarországi lakcímük, levélben is szavazhatnak. Mindeközben azoknak, akiknek van magyarországi címük, de a szavazás napján külföldön tartózkodnak - vagyis a külföldön dolgozó magyarok -, kénytelenek elmenni a magyar nagykövetségre, ami akár több száz kilométeres utat is jelenthet.

Retteg a fiataloktól. Fókuszát maximálisan a nyugdíjasokra, idősekre helyezte, fürdik az "ország unokája" szerepben. A kormány egyáltalán nem bánja, ha elégedetlen fiatalok hagyják el az országot, gyakorlatilag semmit nem tesz azért, hogy valaki véletlenül meggondolja magát és maradjon, vagy visszajöjjön. Még év elején magyarázta el egy parlamenti viszontválaszában, hogy jól teszik az ifjak, ha külföldön vállalnak munkát és hazaküldik a pénzt, nem pedig segélyből élnek itthon.

Retteg a médiától. Ezért kebelezte be csaknem az egész magyar sajtót. Ezért olyan nehéz bejutniuk bármilyen fideszes rendezvényre az ellenzéki újságíróknak. Gondoljunk csak arra, mennyire nehéz utolérni, megkérdezni egy kormánypárti képviselőt. A napokban például Rogán Antal lakossági fórumát titkolták el a nyilvánosság elől. De ott volt az állítólag világszínvonalú vizes vébé, melyre nem engedték be az ellenzéki médiát, sőt, munkatársainkat több esetben inzultálták is a rendezők. 

Retteg a Jobbiktól. Erről tanúskodik maga a plakáttörvény és az országszerte lefújt plakátok. Orbán retteg attól, hogy az ellenzék megmutatja, "mije van". De Orbán nem vállalja a miniszterelnök-jelölti vitát sem, arra hivatkozva, hogy ellenfelei nem méltóak hozzá, a kormánypárti sajtóban pedig nap mint nap jelennek meg lejárató hazugságok az ellenzéki pártról.

Retteg az EU-tól. Igaz, itthon nem ezt mondja, de amikor Brüsszelbe megy, átváltozik kiskutyává. Ennek is megvan az oka. Ha elzáródnak a pénzcsapok, az komoly bukást jelenthet Orbán számára. Ráadásul a családtagjai is szépen kapják a gyűlölt Uniótól a támogatást. A kormányzati pályázati portál adatai szerint Tiborcz István és testvére az Unió vidékfejlesztési programjának forrásaiból kapnak pénzt arra, hogy áttérjenek az ökológiai gazdálkodásra – írta korábban a Magyar Nemzet. A két hete született döntés értelmében Orbán Ráhel férje, Tiborcz István 35 millió forintot kap, testvére pedig 108 milliót. 

Orbán Viktor retteg a hatalom elvesztésétől, ezért bármire képes, arra is, hogy egy az egyben elpusztítsa azt, aki nem a kezére játszik.