Bréking: megtudtuk, mi lehet Gulyás Mártonék nagy mesterterve!

Bréking: megtudtuk, mi lehet Gulyás Mártonék nagy mesterterve!
Fotó: zsurpubi.hu

Úgy tűnik, a ma délutánra beígért nagy ellenzéki választási nagygyűlés mégsem lesz olyan nagy.

Mint ismert, ma délután 2-re a budapesti Gödör Klubba „Változást és igazságot 2018-ban!” néven ellenzéki választási nagygyűlést hirdetett Gulyás Márton. A civil aktivista már jó ideje arról beszél, hogy az október 23-án - (elvileg) a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt meghiúsult - ellenzéki összeborulás és közös színpadra állás helyett most november 18-án tartják meg a rendezvényüket, ahol számos politikus jelen lesz. Az LMP és a Momentum egyébként már korábban jelezte, ők nem tudnak/akarnak részt venni az eseményen.

Mint az esemény Facebook-oldalán írják: „November 18-án választási nagygyűlésre hívjuk a változásért és igazságért tenni akaró polgárokat, civil szervezeteket és politikai pártokat, hogy közösen határozzuk meg az együttműködésnek azt a módját, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer leváltásához, a civilek követeléseinek teljesítéséhez, a közös országhoz vezető út első lépése lesz.”

Csakhogy úgy néz ki, több probléma is lesz ezzel a mai akcióval.

Az ügyre rálátó informátorunk elmondta, az eredeti tervekkel ellentétben az Együtt elnöke, Juhász Péter sem lesz ott a gyűlésen, mivel titokban lemondta.

Íme két bizonyító erejű kép az esetről.

Az első képen az eredetileg meghirdetett program látható, ahol Juhász Péter az Együtt, Karácsony Gergely pedig a Párbeszéd nevében szólalt volna fel.

 

 

A másodikon viszont a már most aktuális program olvasható, vagyis az, hogy Juhász Péter eltűnt a listából, Karácsony pedig immáron az Együtt nevét is megkapta maga mellé.

 

Ami pedig még ennél is érdekesebb, az maga a nagy bejelentés, amire Gulyás már hetek óta készül. Forrásunk elmondása szerint a nagy mesterterv nem más, mint az, hogy ismét elő akarják venni a már megbukott előválasztás ötletét, az egyéni jelöltek helyi támogatottságát pedig közvélemény-kutatásokkal mérnék. Nagy kérdés, hogy vajon elfogadnák-e a pártok ennek eredményét, hiszen nem mindegy, melyik intézetnek hisznek, ráadásul folyamatosan arról beszélnek, hogy a kutatások megbízhatatlanok. Mint azt hozzátette, folyamatos a variálás, így egyelőre szinte semmi nem tűnik biztosnak.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a nagy csinnadrattával bepromózott nagygyűlésből ismét kezdenek kihátrálni a szereplők és az egész elolvadni látszik.