Bréking! Soros György durván beolvasott Orbánnak!

Bréking! Soros György durván beolvasott Orbánnak!
Fotó: Pelsőczy Csaba / Miniszterelnökség

Soros alapítványa, az Open Society Foundations Indexnek küldött közleményében durván cáfolta a Soros-tervet és a kormány állításait, az írás Soros álláspontjaként kezelhető.

„A nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról. A magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is” – áll a közleményben.

Ezt követően pedig egy újabb pofonokat helyezett el Orbán beteges arcán:

„Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotban van és a korrupció mindent áthat, a jelenlegi kormány külső ellenséget kreál, hogy ezekről a problémákról elvonja állampolgárai figyelmét”

„A kormány Soros Györgyöt választotta ki erre a célra, és nagyszabású Soros-ellenes médiaháborút indított, amelynek költsége több tízmillió euróra rúg az adófizetők pénzéből, felszítja az iszlámellenes hangulatot és olyan antiszemita szófordulatokat használ, amelyek az 1930-as éveket idézik” – olvasható a közleményben.

Az alapítvány emlékeztet a milliárdos jótékonykodásaira is:

- Az 1980-as évek óta tartó tevékenysége során körülbelül 350 millió euróval segítette hazánkat

- Ezt a hatalmas összeget ösztöndíjakra, egészségügyi szolgáltatásokra és humanitárius erőfeszítésekre fordította

- 1 millió eurót adományozott a 2010-ben bekövetkezett vörösiszap-katasztrófát követő újjáépítésre

- Jelenleg hozzájárul a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlődéséhez, a hajléktalanság problémájának kezeléséhez és a vidéki Magyarország közlekedésének fejlesztéséhez

A valóságban tehát ez a Soros-terv! Azért annyira ne szeressük a milliárdost, hiszen valóban van olyan dolog, amiért vádolható. Például az, hogy az említett jótékonykodása közben ösztöndíjjal támogatott több későbbi fideszest, köztük az országot átokként súlytó Orbán Viktort is.