Fideszes álhírek: Soros már SS-katona az egybites kormánypárti szavazóknál

Most éppen - többek között - egy SS-katona képével ijesztgetnek a Fidesz egybites szavazói a közösségi médiában. Azt állítják, hogy a képen lévő személy Soros György, el kell, hogy keserítsük azonban a kormánypárt kritikátlan hívőit: nem ő szerepel rajta.

A fideszes álhírként terjesztett, orosz érdekeltségű álhír-oldalakról származó fotón ugyanis Oscar Gröning, az auschwitzi koncentrációs tábor egykori őre szerepel, akit 2015. július 15-én négy év fogságra ítéltek Németországban. Ilyen és ehhez hasonló ostoba hazugságokkal tudja irányítani rajongótábora egy részét Orbán Viktor és annak - az aljas vádakkal, rágalmakkal, kamukkal operáló - propagandistái.

Éppen annyira igaz ez a kép, mint a fő üzenet, miszerint létezik egy úgynevezett Soros-terv. Nem Soros-terv létezik, hanem egy Orbán-terv, aminek az a lényege, hogy egy kézben összpontosuljon az egész magyar média, kizárólagosan egy állampárt határozza meg Magyarország jövőjét, egyetlen ember, Orbán Viktor vezetésével.

Ez a XXI. századi első magyar diktatúrakísérlet, amit gyökerestül kell kitépni a magyar nemzet testéből 2018 áprilisa után a külföldi bankszámlák és a konkrét bűncselekmények felderítésével, hogy többet senkinek ne jusson eszébe egyeduralmat építeni Magyarországon!  Egyébként már meg is született a válasz-mém az álhírre, íme: