Hablaty, hamuka, duma, hazugság

Hablaty, hamuka, duma, hazugság

Mondta Németh Szilárd a 168 Órának. Ez a négy szó az ő szájából azért érdekes, mert az interjú háromnegyedéről pont ezek a jelzők juthatnak annak az eszébe, aki néha azért szokott egy keveset gondolkodni is.

„Van a valódi valóság, amiről Orbán Viktor beszél, és van az elmúlt néhány évtizedben a liberális diktatúra által felépített álvalóság” – állítja a rezsicsökkentés védőszentje. Ez a mondat inkább úgy lenne helyes, hogy „az Orbán Viktor által felépített valóság a tökéletes diktatúra”.

„A liberálisok azért építették fel virtuális valóságukat, mert brutálisan nagy pénz és gazdasági érdek, hatalom van mögötte.” Így van, ezért fogadtátok el a Fidesz kongresszusán 1992. február 8-án  ellenszavazat nélkül a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot.

„A pénz honnan jön? Gyuri bácsitól, nem? Neki meg elég jó üzletei vannak, mindig bejön a számítása. Ha akarja, bedönti a fontot, és mégsem lesz semmi baja.” Bizony, ezért volt annak idején többek között Orbán Viktor is a Soros-alapítvány ösztöndíjasa.

„Ez a Soros nevű ördög nem a falra van festve, hanem itt él velünk a hétköznapokban. A rendszerváltás óta sokan az ő világát építik, egyik diktatúrából a másikba eshetünk.”  Pontosan, így igaz. Legutóbb 2010-ben estünk át az egyikből a másikba. Bár akkor még nem hittük volna, hogy az „elmúltnyolcévet” ilyen jócskán sikerül túlszárnyalnotok.

A sok új párttal szemben hogyan védekezik a Fidesz?
„Sehogy. Önzők és megbízhatatlanok, csak a hatalmat akarják, egyik sem arról beszél, mit kell tenni az országért.”

Még szerencse, hogy a Fidesz nem akarja a hatalmat, és pontosan tudja, mit kell tenni az országért. Ennek a mondatnak akár meg is előlegezhetnénk az "Év vicce" díjat, pedig még csak március van.