Ülepnyalás level 999: Orbán Netenjahu előtt most épp az antiszemitizmus miatt aggódott

Persze a nagy aggodalomban amúgy itthon izomból tolják a szélsőséges "mozgalmakat", és mellesleg egy egész kampányt húztak fel idegengyűlöletre, antiszemita megnyilvánulásokra és az ezekből táplálkozó kétbites szavazótábor meggyőzésére.

A modern kori antiszemitizmus erőteljes formái jelentek meg Európában, ma olyan időket élünk, amikor Nyugat-Európában nő, Közép-Európában pedig csökken az antiszemitizmus - fogalmazott Orbán Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel közösen kiadott sajtónyilatkozatában.

Fura ez a nagy aggodalom attól a magyar kormányfőtől, aki a választási kampányban Varga B. Tamásokat küldött „csatába”, aki pártjával olyan antiszemita húrokat pengető propagandát tolt az arra fogékonyak arcába, hogy a hajdanán a folyamatosan nácizott Jobbikhoz csapódó „keményvonalas radikálisok” szívét is megdobogtatta, és aki úgy tűnik, örömmel futtat "radikális" új mozgalmakat.

Netanjahu előtt valószínűleg nem került szóba a fideszes Facebook-oldalakon egyre gyakrabban előforduló zsidózás, cigányozás, népirtás és Hitler-imádat, vagy az álhírterjesztő fideszes náci portálok forgataga sem.

De hát egy valamit nagyon régóta tudunk: az orbánista nyelvek mindig arra csapódnak, amerre épp kell, Ha az kell, akkor épp az „európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett” „köteleződtek el”.