Mészáros lányának (is) mindent lehet: szennyezett volt az ásványvize, de a hatóság inkább hallgatott róla

Jól láthatóan a „magyar Zuckerberg” egyszerűen nem tud hibázni: minden lehetséges közbeszerzést megnyer, amin a gazdája elindítja, cégbirodalmát és pontos vagyonát már megbecsülni is nehéz. Ha pedig mégis valami hibára derül fény vele vagy a családjával kapcsolatban, akkor sem történik semmi.

Júniusban lehetett olvasni arról, hogy közölte a Vivienvíz Kft., visszahívja azokat az általa gyártott Lupilu nevű szénsavmentes ásványvizeket, amelyek a Lidl sajátmárkás termékeiként vannak jelen az áruházlánc polcain. Hogy miért? Mert a március 27-én gyártott literes szénsavmentes ásványvíz

megbukott az ellenőrző vizsgálatokon. Közleményükben anno azt írták, blokk nélkül, szavatossági időtől függetlenül, bármeddig vissza lehet vinni a palackokat, a Lidl pedig maradéktalanul megtéríti az árukat. Nem mellékes információ, hogy a Vivienvíz Kft. Mészáros Lőrinc mára dollármilliárdos lányához, Homlok-Mészáros Ágneshez tartozik.

Pár napja derült ki azonban, hogy a szennyezést nem verte túl nagy dobra sem az Agrárminisztérium, sem pedig az illetékes szervezet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon (Nébih). Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó próbálta kérdezni a szaktárca államtitkárát arról, miért nem kommunikálták megfelelően az ásványvíz szennyezettségét, illetve miért nem kapott a kormánytól semmiféle figyelmeztetést a lakosság. Farkas Sándort azonban eléggé semmitmondó választ adott ezekre a kérdésekre, mivel szerinte azzal, hogy a Nébih feltárta a szennyezettséget, eleget is tett a kötelességének.

Nos, vegyük át akkor a dolgot! Mészáros Lőrinc lányának ásványvizében, a Lupiluban szennyezett baktériumot találtak, viszont erről „elfelejtették” szakszerűen tájékoztatni a magyar embereket. Gondoljunk csak bele egy pillanatra, tételezzük fel szigorúan teoretikusan, mi történt volna akkor, ha az említett ásványvízmárka mondjuk Vona Gábor, vagy netán Hadházy Ákos családjához tartozna! Már szinte magunk előtt látjuk azt a temérdek újságcikket, tévéhíradós riportot, megrendelt szakértői megszólalásokat, tájékoztató kampányokat, amelyekben ízekre szedték volna nemcsak a terméket, hanem a személyeket is. Arról már nem is beszélve, hogy előbb vagy utóbb azt is „megfejtették” volna a gusztustalan propagandamédia élharcosait felvonultató Sajtóklubban vagy Keménymagban, hogy kifejezetten Soros György kérésére fekete-afrikai migránsok véréből vett baktériumokkal akarták irtani a magyarokat.

Míg a migrációs veszély és az erre felhúzott kommunikációs kampány örve alatt mindent bekebeleznek a nertársak, addig lassan nincsen ki tanítson, ugyanis legalább 2400 tanár hiányzik az országból jelen pillanatban, szintén lesújtó, hogy óvodapedagógus is alig van, közel 800 óvónő hiányzik a vidékről. A NER szép lassan mindenünket feléli, ha hagyjuk…